Nudlar med asiatisk färs

Om några månader ska vi skola in Tea på förskolan och börja jobba båda två igen, för första gången sedan 25 juni 2015. Hur i hela friden vi ska få vardagen att gå ihop då, kan bara framtiden utvisa. Plånboken kommer att ta en smäll eftersom vi valt att inte jobba heltid båda två, men framför allt är det tiden jag oroar mig över.

Även om jag kommer jobba mindre, hur tusan ska vi hinna laga mat i veckorna egentligen? Om middagarna inte ska serveras way past bedtime för den lilla, måste jag hitta ett nytt system. Småbarnsföräldrar som dukar upp fina middagar mitt i veckan, hur gör ni? Eller är bilderna på Instagram bara fejk? Bara en stilla undran från en stressad förälder till en annan…

Nudlar med kycklingfärs

När jag kom hem häromdagen hade Daniel och Tea börjat på maten enligt kökschefens (mina) instruktioner: Nudlar med kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Det gick riktigt snabbt att laga den här middagen!

Om du vill, kan du byta ut kycklingfärsen mot fläskfärs. Nötfärs fungerar säkert också om du föredrar det. Toppa gärna nudlarna med strimlad purjo- eller salladslök och rostade sesamfrön. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen!

Nudlar med asiatisk färs (4 port.)

250 g äggnudlar
500 g kycklingfärs
Olja att steka i

Sås:

2-3 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk ljus soja
2 msk lime
1 msk sesamolja
2 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek

Koka nudlar. Blanda ingredienserna till såsen. Stek färsen i grova bitar. Blanda ner nudlarna och såsen och rör om ordentligt.

6 kommentarer

 1. Jag jobbar tvåskift, fm och em, och bara 75 % så jag har gott om tid att laga mat. Iaf fm-veckorna då jag slutar redan 13:10! =)

  Svara
  • Så bra att ni hittat ett sätt som funkar för er! Enkelt och bra. Jag kommer att sluta tidigare än Daniel och både hämta barn och laga maten. Men det är ju inte så lätt att laga mat med en liten i hasorna, alltid…

   Svara
 2. Vi försöker förbereda kvällen innan. Skala potatis, koka en pastasås etc. Då är det mindre motstånd en trött kväll. Och så lägga någon timme eller två på helgen och laga några rätter.

  Svara

Skriv en kommentar.