No fuzz energibollar med aprikos och lime

Mellanmål är något jag är dålig på. Jag har höga ambitioner ett tag och sen dör det ut och jag landar tillbaka till dåliga val eller inget mellanmål alls. Behovet att mellanmål ser givetvis så himla olika ut för olika personer, beroende på vem du är, vad du gör under dagen och hur du äter under resten av dagen. Att stressa ihjäl dig över bra mellanmål bara för att ”man ska” äta mellanmål är idiotiskt, tycker jag.

Hur som helst.

Jag behöver färdiga mellanmål som jag kan göra mycket av och sen bara rycka med mig i farten. Där tycker jag att olika energibollar och -bars är bra, men de färdiga som finns att köpa är ju helt galet dyra för det mesta. Och gör jag dem själv istället, hittar jag mest en massa recept med konstiga ingredienser. Du vet, superfoods hit och pulver dit – grejer jag behöver en hel och ganska obskyr hälsokostbutik för att kunna köpa. Är det någon gång det är svårt att det blir av att fixa lite nyttiga mellanmål är det väl om jag behöver göra massa extra omvägar bara för att hitta ingredienserna.

Mellanmålsbollar med lime

Nä, det ska vara no fuzz. traska in på närmsta Ica, köp dessa 3 ingredienser och släng ner i mixern, så har du mellanmål fixat för många dagar framöver. Bra fetter och mycket järn som vi kvinnor ofta behöver extra påfyllning av. Och så är de himla goda (till och med direkt ur frysen vilket i och för sig kan vara livsfarligt).

Tycker du att bollarna tar för lång tid att rulla, smakar det faktiskt precis lika bra att bara slänga ner en kladd av smeten i en påse och äta. Det ser inte lika snyggt ut, men det är inte så noga – eller vad säger du?

Cashewbollar med aprikos och lime (ca 30 st små)

250 g cashewnötter
250 g torkade aprikoser, gärna osvavlade
1 msk pressad lime
(Vatten)

Mixa nötterna i en matberedare. Lägg sen ner aprikoserna och limen och mixa igen. Om smeten känns torr och smulig, tillsätt en liten skvätt vatten för att hjälpa den att gå ihop. Rulla små bollar och förvara i kylen. Du kan också styckfrysa energibollarna – de tinar fort!

Energibollar, enkelt recept
Cashewnötter, aprikoser och lime

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.