Morotsbiffar med halloumi

Vegetariska biffar med morot och halloumi

Morötter och ägg finns nästan alltid hemma, så med detta receptet på morotsbiffar som bas, är det lätt att slänga ihop vegetariska biffar utan att behöva handla en massa. Receptet tackar jag Buffé för, även om jag själv inte läste det där, utan i bloggarna där receptet florerade veckan efter att tidningen damp ner i 2 miljoner svenska brevlådor.

Nästa gång ska jag variera smaksättningen i morotsbiffarna. Kanske addera färsk persilja och äta till klyftpotatis och tzatziki. Eller kanske spiskummin och koriander med en sallad med ris, valnötter och apelsin till…. Vad tror du om det?

Halloumi- och morotsbiffar (8 st)

250 g morötter
200 g halloumi
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
Salt, peppar
Olja

Sätt ugnen på 250°. Riv morot och halloumi grovt. Blanda med ägg, ströbröd och kryddor. Med oljade händer, forma smeten till 8 biffar och lägg på en pappersklädd plåt. Pensla biffarna med olja. Stek mitt i ugnen 15-20 min tills dina vegetariska biffar har fin färg.

Morots- och halloumibiffar i ugn
Vegetariska biffar är himla smidigt att steka i ugnen tycker jag, eftersom de ofta är lite svåra att vända utan att de går i tusen bitar. De här höll ihop bra och blev krispiga!

Tillbehör till pitabröd
Vi åt våra vegetariska morotsbiffar i pitabröd med tahinidressing och grönsaker.

10 kommentarer

    • Some Vegetarians eat eggs. All true Vegans don’t . End of story. Perhaps you missed the lesson of preferential culinary definitions. The recipe is great . Thank you Sara

      Svara

Skriv en kommentar.