Morotsallad med ingefära

Efter en mycket märklig mailkonversation med en man som importerade grönsakssvarvar av ett visst märke hittade jag till slut den jag ville ha i en (annan, tack och lov) webbshop. Under de efterföljande veckorna svarvade jag allt. ALLT. Det gick så långt att Daniels kollegor började kommentera det.

När nyhetens behag lagt sig och jag började få träningsvärk i handen av allt vevande åkte svarven in i skåpet och har använts betydligt mycket mer sporadiskt. En grönsakssvarv är kanske inte det viktigaste redskapet du kan skaffa till köket, men en väldigt kul pryl för barnen (och vuxna…) att leka med för att göra grönsakerna mer inbjudande.

Morot och ingefära

Om du inte har en grönsakssvarv går det lika bra att riva morötterna på ett helt vanligt rivjärn istället. Vi åt morotssalladen till stekt tofu, ris och jordnötssås.

Friskt och gott till det mesta. Morot och ingefära funkar alla gånger!

Morotssallad med ingefära (4 port.)

4 morötter
1 msk riven ingefära
2 msk rapsolja
2 tsk pressad citron
Salt

Svarva eller riv morötterna. Riv ingefäran fint. Blanda ingefäran med olja och citron och smaka av med salt. Dressingen ska vara lite syrligare än du vill att den ska vara i salladen. Blanda moroten med dressingen noga och låt stå åtminstone 15 min, gärna flera timmar.

4 kommentarer

    • Benriner, köpte den på Verner & Verner. Anledningen till att jag ville ha just den är att det är den enda jag sett som inte lämnar en tjock bit i mitten kvar av t.ex. moroten.

      Svara
  1. Det är säkert 15 år sedan jag köpte en sådan ihop med mina arbetskollegor som avskedspresent till vår kollega som var vegetarian; hon använde den inte alls… så kan det gå ibland ;-) Tycker det är en bra grej och om man kan göra ”spagetti” av grönsakerna också, så är det ett plus.

    Bra att veta, att det går att piffa rivna morötter :-)

    Svara

Skriv en kommentar.