Mitt-i-veckan-picknick med somrig silltallrik

Sensommarsilltallrik
Sara på picknick

Okej, hur många gånger har du dragit ut på picknick i sommar? Alldeles för få, gissar jag på! Det är ju supermysigt att komma ut lite, även om solen inte gassar.

Vädret här har inte varit toppen-toppen, men vi gav oss iväg på picknick ändå. Man behöver ju inte ge sig ut så långt, tycker jag – det räcker ju att dra ut en filt i trädgården egentligen. Vi körde till en badplats i närheten. Skönt att komma hemifrån en stund.

Senapssill - enkel sommarmat

I picknickväskan hade vi en enkel sommarmiddag: senapssill, ljumma rotfrukter från ugnen och en gurksallad med massa dill. Så enkelt! Jag älskar ju senap, och senap ihop med rotfrukterna blir så rackarns gott

Försommarens silltallrik med färskpotatis och gräddfil i all ära, men jag tycker att det är synd att vi inte äter mer sill, ihop med sommarens alla goda grönsaker och rotfrukter som snart är skördeklara. Inlagd sill är ju liksom protein, bra fett och sås i en och samma produkt. Du behöver bara slänga ihop någon kolhydrat att ha till, så är middagen färdig sen. Himla smidigt.

Abbas sill är fiskad i Norska havet, för att få den godaste, bästa sillen till sina produkter. Är det kylan i Norska havet som gör att sillen blir bättre där, tror du? Jag vet inte, men visst är det skillnad på sill och sill!

Här har Abba samlat fler tips på sommarmat till dig som är sugen:

Abbas sommarmat

Tea och Daniel på picknick

Tea med stor pinne
Daniel

Det är så lätt att stressa upp från middagsbordet för att ordna med disken, tvätten och det där jätteviktiga tv-programmet när man är hemma. Eller man och man – jag. Är du likadan? När jag är hemifrån, är det lättare att låta middagen ta den tid den tar. Äta lite, leta roliga pinnar i strandkanten, äta lite till, hälsa på tyska kanotister, smaka lite på sanden…

Eller just det. Det där var ju Tea.

Jag, jo jag sitter mest på picknickfilten och tittar på, doppar fötterna i vattnet och njuter av pausen. Ferdinand-style.


Inga kommentarer

Skriv en kommentar.