Mitt salladspimpningskit

godare-sallad-tips

Kolla in senaste tillskotten till köket: Mitt salladspimpningskit!

En god olja, flingsalt och några knapriga nötter eller frön som ger alla hastigt ihopslängda vardagssallader en liten guldkant.

Varken oljan eller nötterna mår bra av att stå i ljuset hela dagarna, så allihopa trängs istället i en liten zinklåda i en ljusskyddad hörna av köket, så drar jag fram den på bordet när jag dukar bara. Så enkelt att göra salladen lite skojigare!

flingsalt-citron
valnotsolja

Nu blev det ett flingsalt med citron som jag tyckte kändes fräscht till lite lättare sommarmiddagar. Oljan är en valnötsolja som jag tyckte skulle vara skoj och testa – det lät gott och så innehåller valnötter fina fetter vilket förstås är trevligt. Tyvärr såg jag först efteråt att oljan inte är kallpressad och ja… Jo, den är okej men smakar tyvärr inte så mycket som jag trodde. Nästa gång blir det någon annan kul olja och kanske ett annat flingsalt som matchar höstmaten! Nötterna tänkte jag också byta lite efter behag. Sesamfrön, mandlar, hasselnötter, chiafrön, pumpa- eller solroskärnor till exempel.

mandlar

Då är det väl egentligen bara lilla blomman i köket som egentligen skulle bytas mot en kruka med basilika eller något, så hade köket varit helt förberett för att pimpa middagsmaten. Men än så länge lever hon, miniträdet, så hon får vara kvar tills vidare.

Nåväl.

Det var allt jag ville visa. Inte dumt alls med ett salladspimpningskit!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.