Misosoppa med plock

Misosoppa med nudlar och grönsaker

Misosoppa, har du provat det någon gång?

Miso är kort förklarat japansk buljong som är lite salt och väldigt smakrik. Den är gjord på fermenterade sojabönor, som sägs vara bra för magen och tarmarna. Miso säljs ofta som misopasta i små portionspåsar à la Varma koppen. Men den goda mison funkar förstås att använda som buljongbas till en enkel middag också.

Till fyra personer kokar du upp 1 1/2 l vatten och kokar 250 g nudlar i vattnet. Blanda ner misopastan och eventuellt den topping som medföljer. Servera sedan med blandade tillbehör i olika skålar som alla får plocka ur. Skär hårda grönsaker i små bitar, så tillagas tillbehören i den rykande heta buljongen.

Några goda tillbehör i soppan är:

  • Tofu i tärningar
  • Räkor
  • Stekt kyckling
  • Edamamebönor
  • Böngroddar
  • Morot
  • Röd- eller vitkål
  • Bladspenat
  • Svamp
  • Persilja, koriander eller andra örter

Det här slängde jag ihop när jag kom hem i söndags kväll. Helt klart en ny favoritmiddag när tiden tryter! Det är ju ett helt perfekt sätt att göra en hel rätt av lite allt möjligt som skräpar i kyl och frys. Lätt, snabbt och hälsosamt. I love it!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.