Mimosasallad till wraps eller julbordet

Det finns många olika grader av hemmagjordhet att välja mellan när det kommer till mimosasallad. Allt från att köpa färdig och hälla upp i en fin skål och kalla den din till att hacka frukt och vispa ihop din egen majonnäs. Alla lika okej givetvis, men det är ju kul att göra din egen om du hinner. Då kan du dessutom välja frukt själv om du inte vill använda färdig fruktblandning på konserv. Är det förresten någon som vet vad det är för frukt i de där burkarna egentligen?

Tunnbröd med skinka och mimosasallad

Mimosasallad är det många som har på julbordet, men det brukar vi inte ha (tror jag inte, ju mer jag tänker på julbordet desto mer oklart blir det). Oavsett så är mimosasallad väldigt gott till skinka. Kanske kan du göra en sådan här liten tunnbrödsrulle med mimosasallad, gröna blad och resterna av julskinkan i mellandagarna. Vira in rullarna i folie och ta med ut i pulkabacken om det är någon snö.

Ett snabbt litet middagstips såhär veckan före. Ta det lugnt i julyran! (Julen blir lika bra med färdigköpt mimosasallad, jag lovar.)

Mimosasallad (8 wraps/4 port.)

1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
15 vindruvor
3 clementiner
2 äpplen
1/2 ananas

Vispa grädden hårt och blanda med majonnäsen. Skär all frukt i små bitar och blanda ihop till en krämig sallad.

Tunnbrödsrulle med skinka och mimosasallad Wraps med mimosasallad

8 kommentarer

 1. Jag fick ett recept av en kokerska i matsalen där jag jobbade för många år sedan, hon var barndomsväninna till min mamma, men jag fick ändå inte veta allt om mängderna, utan bara ingredienserna ;-) I den mimosan var det gräddfil istället för grädde, äpplena var rivna, tunna tunna ringar av purjo !! ingick också, en gnutta salt och peppar plus en liten klick senap… har provat många gånger men har nog inte hittat riktiga mängderna än (skriver inte heller upp hur jag gör), men jag lovar, de söta ingredienserna ihop med de skarpare smakar – också – otroligt gott!

  Svara
 2. Ojojoj Mimosasallad, det var inte igår det! Det hade båda våra familjer alltid till kassler och/eller rostbiff när vi var små, fast aldrig till julmaten. Tror vi kanske gjort det en eller två gånger hemma i vårt eget kök och det är ju faktiskt riktigt gott när vi tänker efter.
  Låter som en god idé att byta ut de konserverade frukterna till de som är i säsong!

  Svara
 3. Mimosasallad är min pappas favorit all time haha. Förknippar det starkt med min uppväxt. Vi äter det lite då och då när vi är och hälsar på men jag har aldrig provat att göra det själv. Låter gott att ha det i wraps! Kram!

  Svara
 4. Jag gör en riktigt gammaldags variant av mimosa: Majonnäs/matyoghurt
  Ananas strimlad
  Äpple strimlad
  Rotselleri väldigt finstrimlad
  Riktigt gott.

  Svara

Skriv en kommentar.