Hemlagad snabbmat i mikron: Bakad sötpotatis

Så roligt att många svarade på mina frågor. Tack allihop! Lisa skrev att hon förstått det som att jag har ett annat jobb också och det stämmer ju bra. Jag jobbar med digital marknadsföring, ett jättespännande arbete! Ibland går det jättebra att multitaska med jobb, blogg och övriga vardagen och ibland går det sämre. Just nu är det en period när det har varit mycket annat med vabb, nya arbetsuppgifter och annat och jag har därför inte hunnit lägga den krut jag skulle vilja på bloggen och matlagningen.

Det är väl just de där dagarna när du inte orkar laga mat, som du lägger de där säkra korten på middagsbordet: Korv och makaroner. Pannkakor. Spagetti och köttfärssås…

Om du har lite fler ess i rockärmen så behöver det inte bli så fruktansvärt tråkigt att äta middag de där perioderna. Här kommer ett sånt middagstips! Latmat deluxe: sötpotatis bakad i mikron!

Bakad sötpotatis i micro

Sötpotatisen blir härligt fluffig när den bakas och när du bakar sötpotatisen i mikron går det sjukt fort. Jag bakar sötpotatis i mikron, gröper ur och mosar ihop med lite smör eller kokosolja åt Tea – supersmidig barnmat!

Om du inte har någon matlåda med dig till jobbet kan du sticka till affären och köpa en sötpotatis och lite goda tillbehör, så kan du fixa lunchen i mikron på jobbet under lunchrasten. Jag åt en klick smör, smaksatt keso och lite rökt skinka till min sötpotatis.

Så här bakar du sötpotatis (och vanlig potatis) i mikron:

Bakad sötpotatis i mikron (1 st)

1 sötpotatis

Stick några hål i sötpotatisens skal. Mikra på full effekt 10-15 min beroende på potatisens storlek. Känn efter och vänd på potatisen va 5:e minut.

Sötpotatis med smör

7 kommentarer

  1. Jag har mikrat potatis tidigare (vanlig dock, ej bakpotatis) – får ta och testa att mikra sötpotatis också! Är ju galet gott med sötpotatis. Får man fråga vad du smaksatte keson med? Alternativt, vilket smaksatt keso du körde på? Jag brukar dra ner lite salt&peppar och finhackad rödlök i naturell keso, det är kanongott, men det är ju trevligt med variation.

    Svara
    • På bilden här är det vanlig naturell keso, örtsalt och typ franska örter eller någon liknande torkad örtblandning. Gott och enkelt! Men lite rödlök eller gräslök i är heller aldrig fel :)

      Svara

Skriv en kommentar.