6 middagstips med zucchini

Vart jag mig i världen vänder ser jag bilder på zucchinis lika stora som en fotbollsspelares lår. Är zucchini verkligen så lättodlat? Nästa år, när vi fått ordning på trädgården, då kanske jag ska odla lite grönsaker, jag också!

För dig som har trädgårdsland som svämmar över av zucchini, eller bara har hittat billig zucchini i mataffären kommer här 6 middagstips på vad du kan laga av den:

kycklingpasta-tomat-paprika-zucchini sallad-augusti-zucchini-recept salsicciafylld-zucchini-middagstips

Recept med zucchini:

Vad gör du helst med zucchini?

zucchinisoppa-kyckling-enkelt-recept-640x425
broccolifritters-recept Senapskyckling med zucchinitäcke

6 kommentarer

 1. Hej! Tack för en trevlig sida. Jättegott att skiva zucchini på längden med osthyvel och varva i ugnsfast form m ajvar, keso, stekt lök och svamp. riven, lagrad ost överst. Gratinera i ugn 225 grader tills det fått fin färg- ca 20 min. Ät som en vegetarisk lasagne eller som grönsakstillbehör till kött, fisk eller kyckling

  Svara
 2. Hej! Det är jättelätt att odla zucchini. Vi förodlade i typ april och planterade ut i pallkrage när det började bli varmare, i juni någon gång. Vattnat lite under den varmare perioden och sedan fick vi en på 34 cm! Och nu är nästa på väg :)

  Svara
 3. Sluta aldrig med det du gör!
  Du ger så otroligt mycket inspiration och idéer. Finns i mitt tycke ingen bättre matblogg med ett sånt brett urval av råvaror att jobba med. Jag skryter för alla bekanta om denna blogg och hoppas att fler upptäcker den! All lycka!

  Svara

Skriv en kommentar.