Mer upptagen än någonsin tidigare

Det finns ingen dag då jag är mer upptagen än dagen innan tenta. Oj oj oj, vad mycket saker jag helt plötsligt bara blir helt tvungen att göra. NU!

Frukost, chiapudding med varma körsbär
Sara Gröndahl Vardag.nu

Jag vaknade faktiskt pigg (heja!) och peppad för dagen. Men så fick jag ju en ny tidning i förra veckan, så istället för att låta boken bli mitt frukostsällskap läste jag ett par artiklar i Äkta mat. Att tänka på något helt annat kan ju göra så man lär sig det där man måste lära sig, säger de ju…

Och så var det ju vädret. VÄDRET, detta underbara ljus och doften av… Ja, doften av vår. Jag kunde inte sitta inne. Att börja dagen med en rask promenix måste ju vara bra för orken, eller hur?  (Här ovan ser du också anledningen till varför jag inte är modebloggare. Det går ju fan inte.)

Caesaromelett

Framåt lunch lagade jag den här ljuva omeletten. Stekte kycklinglår varsamt i ugnen och hackhackhackhackade grönsaker med största precision… En rejäl lunch får mig att orka plugga längre. Oo, ja. (Slänger in receptet på det här imorgon, det blev fabulous!)

Balkong vår

Vår på balkongen

Och så var det där här nedrans våren igen. När balkongen badar i det första solskenet jag sett sen förra sommarsemestern så kan jag ju inte vara inomhus. Det går inte. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade ut på balkongen. Utrustad med raggsockor, ett par filtar och en liten dos vilja är det riktigt varmt ute i solen, även om det bara är mars.

Köttgryta, Skeppshult gjujärnsgryta

Framåt tretiden langade jag fram hela Skeppshultsarsenalen och mortlade, saltade och pepprade för glatta livet ihop en köttgryta som i skrivande stund, tre timmar senare, börjar se ut och dofta som en riktig höjdarmiddag.

Och plugget då? Ehum, jo. Jag har ju förberett mig för att plugga så mycket att tiden för att faktiskt plugga försvann någonstans på vägen. Nåja. Det känns bra, trots allt. Jag kan det här. Det är min passion, min dröm och mitt största intresse. Klart jag kan det här. Klart jag kan det här. Klart jag kan det här…

Men snälla du, snälla snälla snälla – håll alla tummar och tår du har för mig imorgon. 09:00 placerar jag pennan mot papper och skriver förhoppningsvis tills den glöder.

Tänk, när jag klarat detta är jag utbildad kostrådgivare. Helt galet!

6 kommentarer

  1. Hej
    Har precis hittat din blogg och undrar var du läser till kostrådgivare någonstans
    Tack på förhand / Jenny

    Svara

Skriv en kommentar.