Matsedel vecka 9

Ibland får jag ett så olidligt tacosug! Tacos dukas det upp alldeles för sällan på vårt köksbord. Denna fredag blir det därför tacos, men i form av en form – en tacogratäng! Utöver det blir det fågel (i en soppa), fisk (i en gryta) och mitt emellan (på spisen). Denna vecka grattar vi också min älskade pappa på födelsedagen! Grattis, grattis!

Matvetesallad Fisksoppa med röd curry Burgare à la Lindström

Solkustsoppa Tacogratäng

Matsedel vecka 9:

Måndag: Matvetesallad med grillade grönsaker, rostade kikärter och fetakräm med basilika blir en god och vegetarisk måndagsmiddag.
Tisdag: Fiskgryta med röd curry smakar alldeles underbart i all sin enkelhet. Mättande och gott med potatis, körsbärstomater och fisk i en thaiinspirerad gryta.
Onsdag: Burgare à la Lindström känns lagom vardagslyxigt på onsdag. Biff à la Lindström serverat med en god dressing mellan två bröd. Klyftpotatis passar till.
Torsdag: Solkustsoppa är en gammal vardagsfavorit med kyckling och stjälkselleri. Soppan får en pigg färg av morot och gurkmeja. En bit bröd är gott till.
Fredag: Tacogratäng passar perfekt till fredagsmyset. Servera med dina favoriter bland tacotillbehören – blandade grönsaker, guacamole och nachochips, till exempel.

14 kommentarer

  1. Det där tacosuget händer det att herr Mårtensson också får och oftast blir det just tacogratäng som hamnar på bordet då. Vår gör vi med crème fraiche och philadelphiaost bl.a, mumsigt.

    Ha en bra och smarrig vecka,
    kramar

    Svara

Skriv en kommentar.