Matsedel vecka 8

Under hela #vegruari kommer jag att ta hjälp av ett gäng trevliga vegetarianer som har varit så snälla och delat med sig av sina vegetariska veckomatsedlar med oss. Riktig vegoinspiration från de som kan. Sist ut har vi Charlotta!

Från Matrepubliken (som jag bara antar är ett självständigt, exotiskt örike någonstans mitt i Göteborg) bloggar Charlotta. Där har hon delat med sig av sin Ottolenghi-kärlek, vegetariska recept och finurligt skrivna texter ända sedan 2009.

Här kommer Charlottas vegetariska veckomatsedel:

vegetariska-pannbiffar tomkha quesadillas

gryta strangola

Matsedel vecka 8:

Måndag: Vegetariska pannbiffar med lök. Vegetarisk husmanskost när den är på topp. De här matiga biffarna smakar allra bäst med kokt potatis, långsamstekt lök, brunsås och pressgurka. Passa på att göra en rejäl laddning biffar och frys in!
Tisdag: Tom kha tofu. En klassisk thailändsk soppa som toppas med färsk koriander och salladslök. Ät som den är eller med jasminris.
Onsdag: Quesadillas med svarta bönor. Ett recept från min favoritkock Yotam Ottolenghi. Går att variera i all oändlighet – till exempel genom att fylla quesadillan med endast bönröran och osten och servera resten bredvid. Ät med en stor, matig sallad.
Torsdag: Marockansk gryta med zucchini och kikärter. God och mättande gryta som toppas med koriander och gräddfil. Servera med ett gott bröd.
Fredag: Strangolapreti med tomatsås. Italienska spenatdumplings som passar perfekt med en god tomatsås och en stor sallad. Kul alternativ när man är trött på pasta.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.