Matsedel vecka 7

Under hela #vegruari kommer jag att ta hjälp av ett gäng trevliga vegetarianer som har varit så snälla och delat med sig av sina vegetariska veckomatsedlar med oss. Riktig vegoinspiration från de som kan. Nu är det Gustavs tur!

Gustav är herren bakom bloggen Jävligt gott som är en av Sveriges största, vegetariska matbloggar. Här har vi stockholmskillen som lagar mat för dig som annars är inbiten köttätare – och för dig som gillar jävligt god mat, helt enkelt. Eller vad sägs om burgerrecensioner och vegetariskt bacon? Här kommer Gustavs vegetariska veckomatsedel:

korv toast

nudlar nachos pasta

Matsedel vecka 7:

Måndag: Korvstroganoff med tagliatelle. Vi börjar veckan med en enkel och lättlagad klassiker. Korvstroganoff är dessutom en jättebra rätt att experimentera lite med för att göra rätten lite mer spännande. Testa att ha i lite chili, eller kanske lite gulcurry för en spännande och annorlunda variant.
Tisdag: Mozzarellatoast med avocadosallad. Det här receptet hittade jag på för ett par år sedan när jag skulle laga en snabblunch till mig och en kollega under en jobbhelg, men samtidigt ville flasha lite med mina cooking skills. Så värst svårt är det inte, men väldigt gott och det tar bara 20-30 minuter från start till finish. Och så är det ju nästan som pizza!
Onsdag: Vietnamesisk nudelsallad. Onsdag är ju lillördag, och då vill man ha något lite mer spännande. Eller hur? Den här vietnamesiskt inspirerade nudelsalladen är jättegod och fräsch. Anpassa grönsakerna och mängden chili efter vad barnen gillar så funkar den fint för hela familjen.
Torsdag: Ugnsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmagjord tacofärs. Bara för att något är snabbmat så behöver det inte vara dålig mat. Det här är en lite lyxigare och roligare twist på tacos som är perfekt att äta direkt från plåten med ett gäng polare, eller med fulla tacotillbehör tillsammans med familjen
Fredag: Pasta med Chevre Valnötter och Salvia. Fredagen rundas av med en smarrig och krämig pasta som känns mycket svårare och lyxigare än vad den faktiskt är. Att den bara tar en halvtimme att sno ihop är perfekt efter en lång arbetsvecka.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.