Matsedel vecka 7

Vet du vad jag ska laga till middag idag? Något jag aldrig lagat och inte heller ätit på säkert 15 år – och då tyckte jag att det smakade ve och fan. Bruna bönor! Ha! Ska bli sjukt spännande att se hur det smakar… Vad äta du äta till middag idag?

I veckan tycker jag vi allihop ska vända ihop en stor gryta med nikkaluoktasoppa. Så. Jäkla. Gott! En pastagratäng med tomatsås och mozzarella är inte fy skam, det heller. Och fläskfilégrytan på fredag… Den är verkligen himmelsk!

kyckling-paneng kottfarssoppa-vitkal vegetarisk-pastagratang

fiskpinnewrap flaskfilegryta-recept

Matsedel vecka 7:

Måndag: Snabb kyckling paneng med fusk i form av färdig grytbas gör att middagen kan stå på bordet innan du hinner säger thaimat. Ät med kyckling, grönsaker och ris.
Tisdag: Nikkaluoktasoppa blir tisdagens middagstips. En köttfärssoppa med vitkål gör dig mätt och glad samtidigt som plånboken tackar dig för att du inte länsat den.
Onsdag: Vegetarisk pastagratäng med tomatsås, en middag med enkla ingredienser som du piffar upp genom att låta dem gosa ihop i ugnen. Gör gärna i portionformar!
Torsdag: Fiskpinnewrap med morotstzatziki gör du snabbt genom att ta genvägen förbi färdigpanerade fiskpinnar. Rulla in i bröd med grönsaker och morotstzatzikin.
Fredag: Himmelsk gryta med fläskfilé och champinjoner är en av bloggens mest populära recept. Det är inte så märkligt – fläskfilégrytan är verkligen himmelskt god!

GastrofySkapa en matkasse av recepten
I samarbete med Gastrofy

18 kommentarer

 1. Bruna bönor, jag undrar om jag ätit det. Någonsin?!
  Men bönor överlag är ju gott, och du har ju bra smaksinnen så du slänger säkert ihop det jättebra.
  Fina matförslag som vanligt, jag har bokmärkt soppan innan och väntar på rätta tillfället för den. Kan vara nu i veckan, då det ligger ett kvarts vitkålshuvud i kylen. Tänker mig iofs att jag ska äta mer och mer vego så jag slänger i lite qournfärs istället!
  Ha en fin vecka! Kram på dig.

  Svara
  • Jag tänker typ likadant… Bönor är ju gott liksom, så bruna bönor BORDE vara gott?! Får se om några timmar… Quornfärs till soppan funkar bra! Eller bara kål, massa kål. Men då blir det ju inte nikkaluoktasoppa precis…

   Ha en bra vecka! :)

   Svara
 2. Vilken god vecka svärmor brukar göra soppan den är riktigt god:)
  Jag ska göra kylskåpsrens i dag så det blir en gryt variant med bl.a korv ,kyckling, vitkål, paprika:)
  Ha det gott

  Svara
 3. Mycket trevlig vecka! Vi ska testa en annan barnmatskasse denna veckan. Skönt att slippa tänka. Lite typiskt att jag ska bort och äta två kvällar just denna veckan.
  Den där Nikkaluktasoppan ska jag absolut testa. Sparar till nästa vecka då det är närmre lön och mindre i kassan…;)

  Svara
 4. Visst är det häftigt hur något man vägrade att ens titta på för evigheter sedan plötsligt kan tilltala och locka ens smaklökar att försöka tillaga det själv? Kanske att det till och med smakar gott, i alla fall helt ok. Helt klart värt många vuxenpoäng! ;)

  En fin start på kommande veckan till dig, kramizar!

  Svara

Skriv en kommentar.