Matsedel vecka 6

God morgon, söndag – och god morgon, februari! Här kommer veckomatsedeln för kommande vecka, fullproppad med allt från husmansklassiker som potatisbullar till nya favoriter som ajvarkycklinggratäng. Hoppas att du hittar något som lockar!

potatisbullar flaskkotletter-veckomatsedel svartkalspasta

ajvarkyckling fiskburgare

Matsedel vecka 6:

Måndag: Potatisbullar är en riktig husmansklassiker som jag aldrig tröttnar på. Jag vill ha rårivna morötter, lingonsylt och skinktärningar till mina potatisbullar.
Tisdag: Fläskkotletter i tomatsås som doftar timjan och kanske till och med en skvätt rödvin om du vill lyxa till det. Ät med ugnsrostade rotfrukter och en stor sallad.
Onsdag: Krämig svartkålspasta med citron är en rätt jag verkligen tycker att du ska passa på att laga innan svart- och grönkålen försvinner för säsongen. En snabb pastarätt!
Torsdag: Ajvarkycklinggratäng är en smidig rätt som sköter sig själv medan du gör annat. Lite vardagslyx såhär dagen innan helgen! Ris eller något annat gryn passar till.
Fredag: Fiskburgare, gillar du det? Det är vad som står på matsedeln på fredag i alla fall. Den här fiskburgaren serverar jag med en grön ärtguacamole med lime.

6 kommentarer

  1. Har precis skrivit en inköpslista till imorgon: potatis, potatismjöl och fläsk… resten har jag hemma ;-)

    Och det var ett bra tag sedan vi hade fläskkotletter, det får det bli en annan dag denna vecka!

    Svara

Skriv en kommentar.