Matsedel vecka 52

God morgon, god morgon! Kanske är det helt överflödigt med en veckomatsedel denna vecka, men jag tänker – hey, varför bryta en två år lång tradition?! Och lite inspiration till dagarna som kommer kanske ändå är välkommet.

Själv är jag ledig hela veckan, så att jag både hinner julstöka och sova ut innan tomten knackar på dörren på onsdag kväll. Oavsett om du är ledig eller jobbar hela veckan lång, så hoppas jag att du får en riktigt, riktigt skön julvecka. God jul!

Rebecca och Anna – två av vinnarna i Hjordnäratävlingen – jag behöver få tag på er. Svara på mitt mail så att jag inte behöver utse nya vinnare!

tomatsoppa-pizza saffransfisk jul

sallad-julskinka jambalaya

Matsedel vecka 52:

Måndag: Tomatsoppa och pizza bianco vevar du snabbt ihop i julstöket, tack vare burktomater. Burktomater av bra kvalitet, gärna ekologiska, gör soppan god och smakrik.
Tisdag: Saffransfisk passar bra att äta såhär dagen innan dopparedagen. Servera den krämiga saffransfisken med en sallad och ris eller annat gryn som du gillar.
Onsdag: Jul, jul, jul! Idag fylls de flesta köksbord med skinka, köttbullar, janssons, julgodis och allt annat som hör julen till. Lagar du något nytt till julbordet i år?
Torsdag: Italiensk skinksallad med pasta och pesto kan du äta på torsdag om du inte vill ha en ren repris från gårdagen. Lite lätt mat såhär dagen efter julafton sitter fint!
Fredag: Jambalaya rymmer de flesta av resterna från julafton: skinkan, köttbullarna, revbenen… Jambalaya är en kryddig pytt med ris, paprika, selleri och annat gott.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.