Matsedel vecka 51

Tredje advent idag. Om du vet vart tiden tagit vägen är du välkommen att höra av dig… Är du redo för julen än? Jag tänkte göra julens viktigaste bak igår, nämligen lussebullarna. Ingen jul utan lussebullar! När degen efter en och en halv timme fortfarande inte jäst så gav jag upp och åkte och köpte bullar istället… Det blir ju jul ändå, eller hur?

Hela december har jag lagt ett lite julinspirerat vardagsrecept i veckomatsedeln och nu har turen kommit till en av bloggens mest besökta recept: fisksoppan med saffran. En riktigt vardagslyxig goding, den där. Utöver den blir det bland annat farligt gröna plättar och en lätt kycklingsallad, båda lite lättare rätter för att ladda inför kommande veckas matfrossa. Ha en skön vecka nu och julstöka lagom!

Förresten, du har väl inte missat att tävla om värdecheckarna från Hjordnära? Du kan fortfarande tävla! Här hittar du tävlingen »

skinkrullar-veckomatsedel artplattar

kyckling-adelost makaronipizza fisksoppa-saffran

Matsedel vecka 51:

Måndag: Mammas skinkrullar är en av mina personliga favoriter. De görs på fläskfärs och rökt skinka, men tunt skivad julskinka funkar säkert precis lika bra om du har det.
Tisdag: Gröna ärtplättar med ostkräm är de snyggaste plättar du kan grädda. Använd en smakrik, gärna ekologisk, ost i ostkrämen. Plättarna görs på mixade, gröna ärter.
Onsdag: Kycklingsallad med ädelostkräm blir en lätt onsdagsmiddag, passande innan jul tycker jag. I receptet använder jag jordgubbar i salladen, men tomater går precis lika bra.
Torsdag: Makaronipizza med falukorv är en bra middag att planera i slutet av veckan, när kylskåpet börjar bli fullt av rester från veckans middagar. Improvisera med toppingen!
Fredag: Fisksoppa med saffran blir veckans juliga vardagsmiddag. Här har vi en riktig kanonsoppa, som är enkel att laga med smakar fantastiskt. Det här är vardagslyx!

4 kommentarer

Skriv en kommentar.