Matsedel vecka 5

Jag börjar nog bli gammal för var och varannan dag hör jag mig själv sucka högt över hur snabbt tiden går. Nyss var det måndag, sen blev det plötsligt fredag. Två ögonblick och en fingerknäppning senare är det söndag igen. Så var det inte när jag var ung. Det var bättre förr. Eller ja. Ändå tycker jag mig njuta av vardagarna så mycket jag hinner mellan trevliga och mindre trevliga kunder och annat som hör veckorna till. En så enkel sak som en god middag att längta till kan pigga upp vilken dag som helst.

Matsedeln att längta till denna ypperliga vecka bjuder på flera enkla vardagsrecept på go’a husmansrätter. Bland annat blir det falukorv inlindad i ost och bacon (kan ju aldrig bli fel), krämig svampstuvning under ett ägglock och så det bästa receptet på klassisk lasagne med rikligt av köttfärs- och ostsås.

Äggkokotter med svamp Baconlindad falukorv Snabb tonfiskpasta

Tom kha tofu Lasagne recept

Matsedel vecka 5:

Måndag: Äggkokotter med svampstuvning är jag sugen att svänga ihop denna vecka. Gott till köttbullar, grillad kyckling, grillade revben… En sallad till också, så klart.
Tisdag: Ost- och baconlindad falukorv med blomkålsmos blir en superenkel tisdagsmiddag. Våga testa blomkålsmos om du inte gjort det innan – gott och nyttigt!
Onsdag: Snabb och enkel tonfisksås passar bra på onsdag. Tonfisk i tomatsås med smak av basilika. Klar under tiden pastan kokar – middag på 10 minuter!
Torsdag: Tom kha tofu är en snabblagad och lätt asiatisk soppa på kokosmjölksbas. Räkor eller stekta kyckling- eller lövbiffsstrimlor funkar också bra istället för tofu.
Fredag: En hederlig lasagne är ju aldrig, aldrig fel. God och krämig lasagne med mycket ostsås… Som en lasagne ska vara. Ingen dålig fredagsmiddag!

8 kommentarer

 1. Jag kikar förbi måndag, tisdag och på fredag… hur dags äter vi ;-)

  Läste på ”torsdagsmiddagen” om att vara trött efter kontorsjobb – jag vet hur det är… en kväll förra veckan blev det bara en mycket enkel gryta: en fryst grönsaksblandning med grädde (?) i, en glasburk med färdiga potatisar som tärnades och sen ett par kryddiga korvar i skivor. Spädde med lite mjölk och det fick puttra lite. Färdigt. Ibland får man vara trött och lat ;-)

  I dag däremot ska jag testa att göra stroganoff på mycket tunnt skivad fläskfilé, blir nog gott hoppas jag.

  Svara
 2. För mig går också dagarna väldigt fort! Bara man passerar måndag…och fredag är redan här… Helgerna går ju ännu fortare! :(
  Matsedel låter gott! :)
  Ha en toppen måndag!
  Kram
  //Lana

  Svara

Skriv en kommentar.