Matsedel vecka 5

God morgon! Innan jag åker iväg på brunch (deluxe hoppas jag – jag är hungrig!) lägger jag ut veckans matsedel. Kycklingsoppa, korvgratäng, linsgryta, en smörig pasta och en kryddig färs i salladsblad bjuder veckomatsedeln på denna vecka.

Ha en skön söndag!

solkustsoppa-veckomatsedel falukorvsgratang

linsgryta fisk-pestopasta fars-salladsblad

Matsedel vecka 5:

Måndag: Solkustsoppa är en kycklingsoppa med stjälkselleri, morötter och purjolök som ger en mild, familjevänlig smak till den här solgula soppan. Servera med en bit bröd.
Tisdag: Falukorvsgratäng med senap och äpple äter vi på tisdag. En allt-i-ett-gratäng med falukorv, äpple, potatis och lök i en sås på grädde och senap. Smidigt!
Onsdag: Linsgryta med basilika och fetakräm blir veckans vegetariska middag, en mättande gryta där ingen behöver sakna köttet. Fetakrämen sätter pricken över i!
Torsdag: Smörig dillpestospagetti och fisk blir veckans torsdagsmiddag. Pastan blandar du med en pestovariant gjord på smör istället för olja, så att pastan blir härligt krämig.
Fredag: Asiatisk färs i salladsblad är en lite lättare middag med mycket grönsaker. Färsen får mycket smak av härliga, asiatiska kryddor. Serveras med salladsblad som wrap!

6 kommentarer

Skriv en kommentar.