Matsedel vecka 49

Glad andra advent! Här kommer en matsedel som fyller veckans middagsbord med mat extra snabbt. Hoppas du gillar det lika mycket som jag. Ha en skön söndag – nu ska vi göra Kalmar.

tomatfisk

mangokycklingsallad-veckomatsedel

kalsoppa

pasta-flask

saffransfalafel

Matsedel vecka 49:

Måndag: Fiskgratäng med tomat, bara att blanda ihop och grädda. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost. Fiskgratängen är god till kokt potatis och grönsallad.
Tisdag: Kycklingsallad med mangochilidressing, en av mina favoritdressingar till sallad. I den här salladen finns quinoa och morötter som gör salladen lite mer matig.
Onsdag: Kålsoppa – mer vintrigt än så blir det väl knappt. Sparar några slantar till julen dessutom! Min kålsoppa smaksätter jag med senap, tomat, lagerblad och kinesisk soja. Så himla, himla gott.
Torsdag: Pasta med fläsk, ost och spenat är så rackarns krämig och god. Vattnet från pastakoket är stärkelserikt och späder pastasåsen samtidigt som den reder av den. Snabblagad pasta!
Fredag: Saffransfalafel är helt fantastiskt gott i bröd eller bara som plockmat till massor av goda dippsåser, grönsaker, rostade rotfrukter, couscous… Perfekt fredagsmat istället för tacos!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.