Matsedel vecka 49

Glad första advent!

Veckans matsedel går i klassikernas tecken, med korv stroganoff, fiskpinnar och köttfärssoppa i början på veckan och tacos på fredag för att runda av veckan.

Idag är det 5 år sedan jag och Daniel bestämde oss för att jo, det är dig jag vill vara med. Det var en måndag på golvet i min gamla tjugosexkvadratare och snön yrde utanför fönstren. Puss på dig älskling, tänk att du stått ut med mig så länge! (Det är inte bara för att jag lagar mat va?)

korv-stroganoff fiskpinnar-veckomatsedel kottfarssoppa

pasta-tomatsas tortillabat

Matsedel vecka 49:

Måndag: Korv stroganoff och ris äter vi på måndag allihop för att fira mig och Daniel. Har jag sagt att jag älskar korv stroganoff? Min favoritvardagsmat!
Tisdag: Fiskpinnar med remouladsås, potatis och gröna ärter. Mmm! Jag tycker remouladsås är godast med curry i, men den går ju enkelt att utesluta om du vill.
Onsdag: Köttfärssoppa med rotfrukter behöver inte puttra länge på spisen för att få god smak, tack vare att köttet är malet. Nötfärs, rotfrukter, lök och tomatpuré ger god smak.
Torsdag: Tortellini i tomatsås är rätten att laga om du letar efter den ultimata ersättaren för klassikern pasta och ketchup. Lite mer kärlek – så mycket godare.
Fredag: Tortillabåtar med fläskfilé är krispiga bröd fyllda med fläskfilé, paprika, crème fraiche och tacosalsa. Servera med kryddig majs, grönsaker, gräddfil och extra tacosalsa.

4 kommentarer

  1. De där tacobåtarna lät ju spännande! Kan hålla med att stroganoff är riktigt gott. Nu åt vi falukorv två gånger förra veckan så vi hoppar det denna veckan.

    Svara

Skriv en kommentar.