Matsedel vecka 48

Hallå där! Hur har helgen varit hittills? Bra? Bra! Min helg har varit till belåtenhet, tackar som frågar. Igår var mina föräldrar här och åt hemmagjord pizza och glass tills magen stod i fyra hörn. Utöver det hann vi med en runda till tippen (yeeey…) och en del allmänt helgslappande.

Nu är det söndag morgon och i vanlig ordning dags för veckans matsedel. Och vilken matvecka sen! Det kan ju inte bli annat än bra när veckan börjar med korv stroganoff – en av mina absoluta vardagsfavoriter. Gillar du falukorv? Jag tycker att falukorven har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Falukorv behöver inte vara dålig mat. Håll ögonen öppna för en bättre falukorv, gärna ekologisk och med hög kötthalt. Och så måste du ju faktiskt inte servera falukorven med makaroner… Jag lovar att den trivs med andra tillbehör också!

korvstroganoff-veckomatsedel fiskburgare gulaschsoppa

falafelsallad paprikakyckling

Matsedel vecka 48:

Måndag: Korv stroganoff med äpple, senap och persilja är en god variant på en av mina absoluta vardagsfavoriter. Servera stroganoffen med ris och en stor sallad.
Tisdag: Fiskburgare med ärtguacamole blir veckans tisdagslyxiga middag. Jag vill visserligen gärna äta gott varje dag men på gråa tisdagar är lite lyx extra välkommet!
Onsdag: Gulaschsoppa på köttfärs värmer på onsdag. Nötfärs gör gulaschen till snabbmat. En klick gräddfil på vill jag ha. Bröd till behövs knappt till denna matiga soppa!
Torsdag: Falafelsallad med tahinidressing för in lite sommarvibbar såhär i slutet på november. Falafeln görs i ugnen. Det ger en mjuk falafel med krispig yta – perfekt!
Fredag: Paprikakyckling är en genial liten middagsrätt med väldigt få ingredienser. Kycklinglårfilé är perfekt till denna rätten. Servera med klyftpotatis och en sallad.

6 kommentarer

 1. Falukorv är inget vi lagar till så ofta, men när det händer så köper vi istället medisterkorv som har en högre kötthalt i. Inte att vi inte gillar korvmiddagar, men det blir oftast inte det hamnar på menyn av någon märklig anledning?
  Men fisk, det lagar vi till minst två, gärna 3 gånger i veckan:) Så tisdagen, där har du oss!

  Ha en fin vecka,
  kramar

  Svara
  • Delikorven har typ 68% kött eller något sånt, har medisterkorven ännu mer? Får kolla i kyldisken :) Här äts det mer korv än fisk, men det handlar bara om personlig smak. Önskar jag ville äta fisk lika ofta som ni ;) Kram!

   Svara
 2. Jag äter ingen falukorv alls så nej, det är inte alls min grej! Calle äter det ibland dock men det är ganska sällan, får jag nog säga. Annan korv äter han dock, gärna fina italienska med lite untz i!

  Svara

Skriv en kommentar.