Matsedel vecka 47

Såhär veckan innan julen drar igång på allvar (och veckan innan lönen kommer) drar vi i bromsen lite. Billigare vardagsmat som går snabbt att laga är fokus i veckans matsedel. På fredag maxar vi tiden för soffmys genom världens mest lättlagade kycklinggratäng. Titta bara!

fisksoppa

linskottfarssas

grekomelett

flask-loksas

pestokyckling-veckomatsedel

Matsedel vecka 47:

Måndag: Fisksoppa med rotfrukter och dill är jättegod i all sin enkelhet. Dillen, rotsellerin, vinägern och grädden gör sitt jobb. Toppa med en klick crème fraiche och ät en god macka till fisksoppan.
Tisdag: Köttfärssås med linser blir billigare än vanlig köttfärssås, samtidigt som den blir med fiberrik. Win-win! Servera med fullkornspasta och din favorittopping till köttfärssås – ketchup eller parmesan, kanske?
Onsdag: Grekisk omelett med oliver & fetaost, soltorkade tomater och basilika. Hur låter det som onsdagsmiddag? Gör på 8 ägg så räcker omeletten till flera portioner.
Torsdag: Stekt fläsk med löksås – här har vi en riktig husmansklassiker! Rejält käk, helt enkelt. Det kan man ju behöva ibland. Ät fläsket med löksåsen och kokt potatis.
Fredag: Kycklinggratäng med pesto är veckans enklaste middagstips. Ät till exempel med en matig sallad med matvete, rostad paprika och broccoli och ruccola. Hur gott?!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.