Matsedel vecka 44

Vaknar klockan fyra på natten för att mata Tea och börjar nynna på Babblarna medan jag smyger till badrummet för mitt-i-natten-blöjbytet… Det är där, med håret på ända och en kalaspigg tjej på armen som jag inser att jag är en mamma. Jag är hennes mamma. Tänk att det skulle ta fyra månader för det ljuset att gå upp?

Ordning och reda i vardagen har blivit än mer viktigt sedan hon kom in i bilden, annars är det lätt att hamna i kön till Statoil sent på kvällen när magen börjar knorra och jag inser att jag inte ätit lunch än. Hehe… Hoppsan.

Det är därför jag älskar veckomatsedlar! Gör du?

vegetarisk-flygande-jakob pytt-korv

fisksoppa-kikarter kycklingpasta-veckomatsedel biffsmorgas

Matsedel vecka 44:

Måndag: Vegetarisk Flygande Jakob med kikärter istället för kyckling och bacon. Gratäng med banan, grädde, chilisås och curry. Servera med valfritt gryn och grönsaker.
Tisdag: Pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp – blir det höstigare? Om du känner för en riktig comfort food-middag föreslår jag att du gräddstuvar pytten. Oj så gott…
Onsdag: Kryddig fisksoppa med kikärter blir veckans onsdagsmiddag. Det är gott med de nötiga kikärterna till den milda fisken och den chiliheta tomatbuljongen. Testa!
Torsdag: Kycklingpasta med tomat och zucchini kommer du att gilla om du gillar ratatouille. Kycklingfilé, zucchini och paprika i tomatsås med vitlök, rosmarin och timjan.
Fredag: Biffsmörgås med ryggbiff, paprikasalsa och pepparrotssås… Finfint fredagskäk! Snabb och enkel att göra men så långt från tråkig som man kan komma.

2 kommentarer

  1. Vi kommer ihåg från vår tid när vi precis flyttat ihop att vi kom hem från skolan lagom hungriga och när hungern tog över hamnade vi ofta på grillen som låg alldeles för nära vårt studentrum. Det tog oss inte länge innan vi började skriva veckomatsedlar och de håller vi fast i än idag, ibland med lite småjusteringar men i det stora hela håller vi oss till planen. Livet blir ju så mycket enklare om man slipper fundera på vad man ska göra för middag när man kommer hem trött och hungrig.
    Den där vegetariska flygande saken lät spännande.
    Kramizar till dig!

    Svara

Skriv en kommentar.