Matsedel vecka 4

Brukar du köpa halvfabrikat? Visst, färdigpanerad fisk och pizzabottnar klara att rulla ut är smidigt (och jag är inte sen med att erkänna att jag använder det ibland, jag också), men denna veckan har du chansen att uppleva att det faktiskt varken är svårt eller tidsödande att göra det själv. Något det däremot är, är godare. Med en lite grövre pizzabotten på rågmjöl blir det nyttigare också. Det har ju ingen dött av.

Förutom pizza och fisk bjuder denna veckas matsedel på en fräsch pastasallad, en asiatisk köttgryta och den krääämigaste kycklinggratängen. Härliga vardag!

Rödspätta Pastasallad

Köttgryta Zucchinipizza Kycklinggratäng

 

Matsedel vecka 4:

Måndag: Panerad rödspätta med ugnsrostade rotfrukter och örtsås smakar så mycket bättre än köpt, färdigpanerad fisk. Med örtsås till blir det en fräsch måndagsmiddag.
Tisdag: Krämig pastasallad med äpple och dijonsenap är en smidig middag. Servera med stekt korv, gärna en riktigt god med hög kötthalt. Perfekt rätt för matlådan!
Onsdag: Asiatisk kött- och grönsakssoppgryta blir en mättande middag med mycket grönsaker. God och matig nog att servera precis som den är.
Torsdag: Vegetarisk zucchinipizza på rågbotten blir en lite nyttigare middag än den klassiska fredagspizzan. Pizzabotten går snabbt att göra, bara blanda ihop!
Fredag: Kycklinggratäng med mango chutney och mycket smak. Och mycket grädde! Det kan inte bli annat än jättegott. Servera gärna med en stor sallad och ris.

14 kommentarer

 1. Kycklinggratängen ska jag testa att göra.
  Tänkte lägga ut receptet på min blogg om det inte gör dig något, jag länkar till din sida!
  Jag kollar dina recept då och då eller faktiskt så gott som dagligen.
  Ha en finfin söndag!

  Kerstin

  Svara
 2. Asiatisk köttsoppa låter väldigt gott! Hos mig står det kastrull med köttsoppa nu och puttrar på spisen! :)
  Ha en fin söndag!
  Kramar!
  //Lana

  Svara
 3. Det är ändå något med vardagen man älskar! Fast samtidigt kan man svära och muttra också…
  Men det är klart, skulle man få äta den här veckomatsedeln skulle jag gärna ha vardag hela veckan :)
  Ha en fin vecka! Kram!

  Svara
 4. Vad snopen jag blev när jag såg din veckomatsedel. Jag hade bara en stund tidigare suttit och knåpat ihop vår matsedel. Nästa vecka ska jag kika in här FÖRE jag skriver min matsedel och ta del av dina tips!
  Ha en bra vecka:D

  Svara
 5. Hejsan!

  Nu har jag lagat och ätit kycklinggratängen med Mango Chutney.
  Den var verkligen supergod.
  Dock uteslöt jag curry i matlagningen eftersom gubben inte gillar det men jag strödde curryn på min portion när vi skulle äta, jättegott!

  Svara

Skriv en kommentar.