Matsedel vecka 39

Äh, vafan. Ärligt talat. Har du tröttnat, du också? Jag är rätt less just nu. Bara… Less. Jag vet inte ens om det är okej att erkänna det såhär. Men just precis i skrivande stund har jag ingen lust alls att romantisera höstens blöta löv och mörka kvällar. Nä, det känns inte lockande alls. Kanske – ja, ganska säkert – känns det annorlunda imorgon eller redan om en stund, om solen kommer fram mellan molnen.

Kanske känns det bättre redan när jag kikar på veckans matsedel. Svamp och äpplen från vårt höstiga Sverige och så en soppa att sörpla i mig när jag fortsätter att drömma om varmare platser och tider…

svampquinotto skinkfrittata tomkhatofu

timjanbiffar dragonkyckling

Matsedel vecka 39:

Måndag: Svampquinotto är en sådan rätt jag undrar varför jag inte gör oftare. Så gott och mättande för den lilla arbetsinsatsen. Ett gott vardagsalternativ till risotto.
Tisdag: Ost- och skinkfrittata är lite som den klassiska pajen med samma huvudingredienser, men med mer ägg och utan skal. Mättar gott!
Onsdag: Tom kha tofu blir en snabb middag idag! En enkel vegosoppa med lite asiatiska smakinfluenser. Byt mot kyckling om du inte vill ha en vegetarisk rätt.
Torsdag: Färsbiffar med smak av timjan och äppelsås känns helt rätt såhär i hösttider. Potatis eller ris och en stor sallad är gott till. Biffarna blir extra saftiga av morot.
Fredag: Dragonkycklingklubbor gör du enkelt i ugnen tillsammans med såsen. Under tiden fixar du ris och sallad eller något annat gott att servera till. Smidigt!

14 kommentarer

 1. Jag kan instämma med dig… jag är ingen höstmänniska mer vår och sommar och mest då sommar förstås för jag älskar ju värmen! Det som är mest jobbigt för mig när det gäller hösten är att ljuset försvinner. Hade det bara varit ljust så hade jag klarat både höst och vinter galant!

  Vegosoppan låter riktigt smarrig, mums! :)

  Svara
 2. Man kan inte gilla allt hela tiden och visst får man beklaga sig i bland av tristess, för mycket vardag och för blöta höstlöv.
  Det vänder och man uppskattar det som är bra mer sen :)
  Själv älskar jag hösten och skrev just ett blogginlägg om blöta höstlöv, dimma och varma soppor att tina upp en frusen själv med.

  Lena från make a head food

  Svara
 3. Klart man får svära över vad som helst, bara man inte gör det hela tiden så:) Men visst är det mörkt, och visst är det regnigt och visst känns det som att det kommer att vara det länge till. Men tempen stod iaf på 17 här idag, och det svor vi inte över:)

  Färsbiffarna gillar vi, äpplen passar finfint till så mycket i maten just nu.

  Hoppas veckan ljusnar för dej,
  kramar

  Svara
  • Lagom av allt är bäst – även klagomål ;) 17 grader är det då rakt inte på morgonen, men på dagen stiger tempen ganska högt ändå. Man får njuta på lunchen! Ha en bra vecka båda två, kram på er!

   Svara
 4. Ja idag var det riktigt kyligt när jag gav mig iväg till jobbet. Men det var ändå en vacker höstdag. Så det kändes i alla fall rätt så okej. Fina mattips du har den här veckan. Är extra intresserad av måndagens quinotto.

  Svara
 5. Jag brukar verkligen älska hösten, men känner mig faktiskt less nu. Less på att pylsa på barnen massa kläder på morgonen och less att behöva frysa hela tiden. Dock handlar ju det mesta om inställning så jag ska försöka tänka på allt mysigt hösten för med sig istället:)

  Svara
  • Kylan vänjer man sig vid, tycker jag. När du vant dig vid att ta på dig lager efter lager av kläder och när kylan liksom tagit sig in i kroppen och utjämnat temperaturen. Det går. Mörkret däremot, det går aldrig att vänja sig vid…

   Svara

Skriv en kommentar.