Matsedel vecka 38

Två små kliv och ett jämfotahopp senare hade vi plötsligt tagit oss igenom även vecka 37. Höstveckorna går på löpande band utan alla långhelger och ledigheter som våren och sommaren bjuder på. Men det gör mig ingenting. Det finns en charm med vanliga veckor som jag gillar. Jag tror att det är mitt ständiga sökande efter trygghet som gör att jag trots allt älskar vardagen – då har jag koll på läget, vet vad jag måste göra och vad jag inte behöver göra. Det gör mig lugn.

Jag är den som skriver ner allt för att uppnå den där kollen. Det skrivs listor på allt från arbetsuppgifter till vad jag ska packa ner i resväskan. Och så skriver jag ju en massa matsedlar förstås – min favorit bland listtyper. Den här matsedeln bjuder bland annat på en krämig fisk under ett krispigt täcke, en kycklingsallad med världsgod dressing och en av mina favoritsoppor.

Ha nu en underbar och helt vanlig vecka, alla vänner därute!

fiskgratang falafel

kycklingsallad nikkaluoktasoppa bonquesadillas

Matsedel vecka 38:

Måndag: Enkel fiskgratäng med krispigt brödtäcke och ett krämigt bottenlager av fisk, crème fraiche, senap, dill och dragon börjar vi den här höstveckan med.
Tisdag: Hemmagjord falafel är något som jag tjatar om då och då men det tåls att upprepas. Kanongott till bulgur, kall sås och en stor sallad.
Onsdag: Varm kycklingsallad med basilikadressing är perfekt nu när du vill ha mer varm mat men ändå vill äta en fräsch sallad. Missa inte basilikadressingen!
Torsdag: Nikkaluoktasoppa är en köttfärssoppa med vitkål som är omåttligt populär! Inte så konstigt eftersom den är både billig och god. En macka till vill du ha.
Fredag: Vegetariska bönquesadillas blir veckans fredagsmysmiddag. Servera med goda, kalla såser och blandade grönsaker. Enkelt och gott!


Imorgon får ni inte missa att kika in, för då gästbloggar Sandra här på Vardag.nu! Vill du också gästblogga här? Läs mer och hitta en tid som passar perfekt »

14 kommentarer

 1. Åh, så gott med allt, som vanligt! Varm kycklingsallad ska kika in på närmare! :)
  Jag skriver också listor till allt! ;)
  Ha en fin söndag!
  Kram kram
  //Lana

  Svara
 2. Det är inte alls så himla dumt med vardag och rutiner. Jag brukar försöka att göra listor, främst på jobbet. Sen ska man ju följa dem också – det är mer en utmaning!
  Hemmagjorda falafel borde jag verkligen testa någon gång!

  Svara
 3. Lagom har sina fördelar, absolut! Och listor, oh yes, dom gillar vi att både skriva och följa, planering, planering och åter planering:)
  Nikkalouktasoppa brukar vi skoja om här hemma, tidigare trodde vi att det var ett hittepåord ända tills vi pratade med en vän till oss som är från Kiruna…
  Fiskgratängen, den kikar vi vidare på,

  kramar

  Svara

Skriv en kommentar.