Matsedel vecka 38

Vilodag eller ej – idag behöver du lyfta rumpan från soffan för att ge dig till din vallokal och rösta. Om du inte gjort som jag och förtidsröstat, förstås. Inte så mycket för att helga vilodagen som för att vara hemma och koka kikärter, laga pulled beef och planera veckans matsedel. En fin söndag.

Här kommer veckans matsedel!

enkel-senapstorsk-frasigt-havretacke-640x425 kottfarssoppa-rotfrukter-640x962

glutenfri-pajdeg-quinoa currygryta-kyckling-blomkal-640x962 hemmagjord-falafel-kikarter-640x425

Matsedel vecka 38:

Måndag: Senapstorsk med frasigt havretäcke startar vi upp veckan med. En riktigt god rätt med mild fisk, skarp senap och frasiga havregryn. Servera med kokt potatis.
Tisdag: Köttfärssoppa med rotfrukter är en matig soppa där ett paket nötfärs räcker till många hungriga magar. En mustig köttfärssoppa med klassiska smaker.
Onsdag: Quinoapaj med broccoli och ost är en paj med lite annorlunda pajdeg. Degen är nämligen gjort av quinoa och blir härligt krispigt och mer mättande än vanlig pajdeg.
Torsdag: Currygryta med kyckling och blomkål blir veckans torsdagsmiddag. En härlig allt-i-ett-gryta med curry och turkisk yoghurt som gör grytan lätt och fräsch.
Fredag: Hemmagjord falafel med sötkryddig sås och bulgur, ris eller annat gryn blir en grym fredagsmiddag. Härliga falaflar med mjuk insida och frasig yta…

6 kommentarer

Skriv en kommentar.