Matsedel vecka 37

I vår trädgård hänger äpplen och väntar på att bli använda. I veckan gjorde jag en en knaprig äppelpaj. Har du också äpplen i din trädgård? Vad gör du med dem?

I veckomatsedeln denna veckan hittar du äpple varvat med falukorv och potatis i en god gratäng. Titta in onsdagens middagstips!

svamppasta-recept-vegetarisk kryddig-fiskgryta-enkelt-middagstips-640x425

falukorvsgratang-allt-i-ett billig-soppa-rodbetor enkel-kycklinggratang-mangochutney-640x425

Matsedel vecka 37:

Måndag: Vardagslyxig svamppasta startar upp veckans matsedel. Blandad svamp, vitt vin och grädde samsas med bladspenat och ost i den här snabba middagen.
Tisdag: Marockansk fisk- och räkgryta med ris. I den här kryddiga fiskgrytan trängs smakerna av vitlök, spiskummin, tomat och chili med mild fisk och räkor.
Onsdag: Falukorvsgratäng med senap och äpple. Tunna skivor med potatis, falukorv och äpple med senapsgrädde. Ett enkelt middagstips med allt i en form.
Torsdag: Rödbetssoppa är inte bara snyggt, det smakar bra också. God i matlådan på jobbet! Potatis gör soppan lite tjockare. Servera soppan med en klick naturell yoghurt.
Fredag: Kycklinggratäng med mango chutney, ris och grönt. Denna kycklinggratäng går att göra med färdiggrillad kyckling, då blir rätten extra snabb och enkel att göra.

4 kommentarer

Skriv en kommentar.