Matsedel vecka 36

Här kommer veckomatsedeln! Vad tycker du om förberedelsetipsen i matsedeln? Tanken är att de ska hjälpa till att få vardagen att rulla lite enklare, men det kanske finns något annat du hellre hade sett att jag tipsade om. Berätta gärna!

Sista dagen för att tävla om kokböckerna idag förresten. Missa inte!

Broccolisoppa

Matsedel vecka 36:

Måndag: Broccolisoppa lindrar vilken sensommarförkyld hals som helst. Med en varm ostmacka till gör sig denna soppan bäst, tycker jag. Soppan kan lagas helt i förväg och bara värmas på när det är middagsdags.
Tisdag: Baconpasta med senap och tomat. Snabblagad pastamiddag med bacon (mums!), färska tomater, grädde och senap. Toppa med färska örter om du vill addera lite extra Instagram-vänlighet till middagen.
Onsdag: Persiljekyckling med tomatbulgur. Kycklingen kan ligga i marinaden över natten, färdig att skjutsa in i ugnen. Lök och vitlök kan hackas i förväg. På så sätt är middagen klar på 25 minuter utan problem.
Torsdag: Potatisbullar är jag själv så himla sugen på att äta. Koka potatisen i förväg, så går det snabbt att veva ihop smeten och börja steka. Jag vill ha stekta skinktärningar, lingon och morötter till. Mums!
Fredag: Fiskburgare med ärtguacamole. Det här är så gott! Så så så gott. Visst, en ganska ambitiös middag – men det är ju fredag! Servera med hemmagjort potatismos, pommes eller kanske sötpotatisklyftor.

2 kommentarer

  1. Hela vecka 36 matsedel är lagad. Och kycklingen blir veckans vinnare!! Underbart mör och smakrik kyckling tillsammans med en fräsch bulgur med mycket smak. Tack för all inspiration!

    Svara

Skriv en kommentar.