Matsedel vecka 35

Bättre sent än aldrig – här kommer veckans matsedel. Jag är ledsen för att du fått vänta! Vi har ägnat helgen åt att fira Daniel som har fyllt 30. Himla roligt! Igår var familjen här och vi bjöd på fläskfilégryta och ris. Vad har du hittat på i helgen?

Den här veckan har jag försökt få in lite extra tips i matsedeln, för att du ska kunna laga maten så smidigt som möjligt. Lite tips på vad du kan förbereda och hur du kan laga maten lite smidigare. Fläskkotletter, matiga pannkakor och pastasallad är några av veckans middagstips.

Hittar du något i veckomatsedeln som lockar?

Matsedel vecka 35:

Måndag: Grekisk kycklingpastasallad. Gott i matlådan också! Servera med tzatziki. Pastan och kycklingen kan förberedas, så behöver du bara blanda ihop salladen när det är dags att äta.
Tisdag: Havrepannkakor, utan mjölk och gluten. Smeten kan du förbereda kvällen innan om du vill, så är det bara att sätta igång och steka när du kommer hem från jobbet. Servera gärna med matiga tillbehör.
Onsdag: Fiskgratäng med kokos, chili och lime. Not your usual fiskgratäng – men gaaalet god. Såsen kan du röra ihop i förväg, så är det bara att lägga allt i en form och skjutsa in i ugnen sen.
Torsdag: Fläskkotlett med purjo- och senapssås. Ät med potatis, ris eller annat gryn. Gör såsen i samma panna som du stekt köttet, så får du med all god smak + slipper lite disk. Perfekt!
Fredag: Knäckepizza blir en snabb fredagsmiddag. Knäckebröd som pizzabotten är genialiskt. Inte mitt eget genidrag, men prova ändå! Gör en vegetarisk variant med tomatsås, ost och blandad svamp, till exempel!

6 kommentarer

  1. Blir så enormt inspirerad av dina recept och veckomatsedlar. Varierade, goda och snabblagade som gör att de verkligen passar perfekt till vardagens stressiga middagslagning. Vecka 35:s favorit blir knäckepizzan för att den har så enormt många variationsmöjligheter.

    Svara

Skriv en kommentar.