Matsedel vecka 34

I sann helganda har vi haft en rolig lördag – med karuseller, grillning och familjehäng – och spenderar söndagen med lite mer produktiva prylar på hemmaplan. Idag: bygga staket. (Hjälp!) Vi behöver förstås planera upp inför veckan också, med matsedel bland annat.

Vi fick hem ett par fina zucchinis i veckan, som jag blev så sugen att laga frasiga fritters av. Fritters stoppade jag därför in i matsedeln till er här också. Har du gjort fritters någon gång?

Matsedel vecka 34:

Måndag: Snabb kikärtscurry med jordnötssmör. Om du nu blev sugen på dippen jag tipsade om häromdagen, kommer här ett tips på hur du gör av med resten av jordnötssmöret. Det här är så gott!
Tisdag: Mac’n’cheese med bacon. Veckans pasta! Välj ost med omsorg (tips i inlägget) och gör orimligt mycket sås till pastan. Det krispiga täcket på gör det lilla extra. Comfort food, indeed.
Onsdag: Broccolifritters med zucchini, kokt quinoa och en kall ört- och vitlökssås. Jag har två zucchinis här hemma som väntar på att bli fritters – som en blandning mellan pannkaka och biff.
Torsdag: Frasig havrefisk med dillpotatis. Potatisen är som en fuskvariant av stuvad potatis. Fisken är däremot inget fusk, bara jättejättegott och frasigt. Ett Jamie Oliver-recept som jag älskar!
Fredag: Grilla färskebab och grönsaker, servera med vitlökssås (kanske blivit över från i onsdags?) och kanske en bit bröd. Grillsäsongen är inte över än på ett bra tag!

1 kommentar

Skriv en kommentar.