Matsedel vecka 33

Hej vänner! Kalendern säger att det är dags för jobb imorgon. Det kan inte vara sant tänker jag, men kalendern verkar säker på sin sak.

Okejrå.

Så dags för matsedlar igen, efter historiens längsta sommarpaus. När vardagskarusellen drar igång igen tycker jag det är skönt att få lite rutiner på maten igen, bland annat genom att planera matsedel. Veckans comeback-matsedel är i klassisk Sara-anda: lättlagad, familjevänlig vardagsmat som är varierad och innehåller två vegetariska middagstips. Just the way I like it.

Hoppas du hittar något som inspirerar!

Matsedel vecka 33:

Måndag: Ostomelett startar upp vardagen snabbt och enkelt. Dels kan du göra av med helgens rester, dels har du säkert redan allt hemma och slipper handla ikväll. (Yey! Mer tid framför teven, hähä.)
Tisdag: Stuvade makaroner är typ det godaste jag vet. Mammas extra krämiga stuvade makaroner i det här receptet är allra bäst. Comfort food för arbetsveckans tyngsta arbetsdag.
Onsdag: Fisk med mandel, mmm. I mitt recept har jag lite mer mandel och lite mindre ströbröd i täcket än vad det brukar vara i denna go’a klassiker, vilket ger lite extra smak och och näring. Äts helst med potatismos!
Torsdag: Linsgryta med curry, äpple och dill blir torsdagens middagstips. Gott med en klick yoghurt på och en bit bröd till. Om du vill, kan du servera lite ris eller något annat gryn till också.
Fredag: Kycklinggratäng med pesto går fort att bara slänga ner i en form och skjutsa in i ugnen. Ät med en sallad, pasta, gryn eller ugnsrostade rotfrukter. 4 ingredienser i det här receptet – det kan man ju bara gilla!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.