Matsedel vecka 33

Innehållet i veckomatsedeln denna vecka doftar sensommar. Det är bönor, svamp och rotfrukter tillsammans med massa annat gott. Årets bästa mattid är verkligen nu, så det gäller att passa på. Skördar du något nu?

Idag åker jag och syrran hem från den kungliga huvudstaden, men först – den fjärde hotellfrukosten den här veckan! (Hoho, är det semester så är det…)

korvsallad-veckomatsedel matsmulpaj-tonfisk paella-kyckling-snabb

svamppasta flaskfile-fredagsmys

Matsedel vecka 33:

Måndag: Sallad med korv, bacon och bönor svänger vi ihop lite snabbt på måndag. Bönor gör salladen mättande. Använd gärna en lite kryddig korv med hög kötthalt!
Tisdag: Matsmulpaj med tonfisk låter kanonmärkligt men smakar jättegott. Förutom tonfisk är det purjolök, paprika och dill i pajen. Frasigt smul ovanpå!
Onsdag: Snabbpaella med kyckling med kummin, oregano, tomat, vin och annat gott. Släng ner de grönsaker som du råkar ha hemma i kylen eller frysen – det mesta funkar.
Torsdag: Pasta med svamp och sparris gör vi nu när svampen är i säsong. Den här pastasåsen gör du medan pastan kokar. Använd gärna fullkornspasta och blandad svamp.
Fredag: Fläskfilé i ugn allt-i-ett gör du – som namnet antyder – på en plåt i ugnen. Smidigt när allt blir klart samtidigt! Blanda ihop en kall sås och servera till.

5 kommentarer

Skriv en kommentar.