Matsedel vecka 32

Såhär dagen innan första arbetsdagen efter semestern är mitt mantra ”livet är inte slut för att semestern är slut”. Det är svårare att intala mig själv det där än vad som är rimligt, särskilt eftersom det ska bli kul att träffa kollegorna igen.

Att tända grillen och sitta på altanen och äta middag gör vardagskvällarna efter jobbet både längre och trevligare, och går ju bra även ruggiga augustikvällar. Dra fram raggsockarna och terrassvärmaren bara! Testa måndagens korvmiddag eller fredagens färsmiddag, till exempel.

Korv och ajvarpotatis parmesantorsk

kycklinggryta-teriyaki pasta-avokado kebab-veckomatsedel

Matsedel vecka 32:

Måndag: Baconlindad grillkorv med ajvarpotatissallad. Med ajvar som bas till till potatissallad smyger du ner mer grönsaker i middagen på ett klurigt smarrigt vis.
Tisdag: Parmesanpanerad torsk, vad säger du om det? Allt blir bättre med ost. Här serveras fisken med grillade grönsaker och kall örtsås.
Onsdag: Kyckling teriyaki-gryta med ris, det är fina grejer det. Särskilt såsen. Vitlök, ingefära, japansk soja, vitvinsvinäger, socker och en skvätt grädde. Mmm!
Torsdag: Avokadopasta blir veckans vegetariska middagstips. Ta på dig detektivglasögonen och hitta affärens bäst mogna avokados till den här pastarätten.
Fredag: Färskebab med grillade grönsaker och kebabsås blir en god fredagsmiddag som du lagar till på grillen. Med massor av grönsaker till behövs inget annat tillbehör.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.