Matsedel vecka 32

Augusti, kan du tänka dig? Augusti brukar vara en riktigt bra månad och med den gångna sommarens svala prestation så hoppas jag sannerligen att augusti bjuder på lite värme. Det här blir sista hela veckan som vi är hemma hela familjen, för nästa vecka börjar Daniel jobba igen efter 7 veckors kombinerad semester och föräldraledighet. Då är det dags att hitta lite nya vardagsrutiner, hur det nu ska gå… Men det är nästa vecka, det!

Här kommer veckans matsedel, med allt från kycklingklubbor och svartkål till fiskbiffar och färs. Mycket snabblagat, mycket somrigt och mycket plats för grönsaker. Hoppas att du hittar något som lockar!

citronkyckling-ugn potatissallad-recept

pasta-kal tonfiskbiffar-veckomatsedel fars-salladsblad

Matsedel vecka 32:

Måndag: Citronkycklingklubbor med vitlök och örter startar upp veckan. Kycklingklubborna sköter sig själva i ugnen. Ät exempelvis med en sallad och en bit bröd.
Tisdag: Potatissallad med pepparrot, dill och äpple tillsammans med en god, grillad korv sitter fint. Hemmagjord potatissallad for the win, säger jag bara. Mmm.
Onsdag: Krämig svartkålspasta med citron är mitt middagstips för onsdag. Har du ätit svartkål någon gång? Du borde prova! En snabb, vegetarisk pastarätt.
Torsdag: Tonfiskbiffar – jag vet att det låter lite märkligt, men det är gott! Tonfisk är ju kanonbilligt dessutom. Servera med en frisk äppel- och myntasås och ugnsrostad potatis.
Fredag: Asiatisk färs i salladsblad blir en lätt fredagsmiddag. Lite som tacos men ändå inte alls. Fyll salladsblad med het färs och dina favoritgrönsaker. Fräscht och gott!

2 kommentarer

Skriv en kommentar.