Matsedel vecka 3

Det märks i min matsedel denna vecka att det faktum att julen officiellt är över och att det är lite, lite längre dagar nu (åh, dagsljus, vad jag saknar dig), har fått mig att längta efter sommaren. Jag är sugen på sallader, kyckling och picknickmat. Men än finns det gott om tid att njuta av vinterns mustiga grytor och gratänger innan det är dags att jobba på beach 2013.

Denna matsedel bjuder bland annat på gräddiga, underbart goda kycklingklubbor, världens billigaste soppa och en superenkel baconrätt med mycket smak.

chili-con-chorizo bacon-broccoli-adelost dragonkyckling

loksoppa tacoomelett

Matsedel vecka 3:

Måndag: Chili con chorizo, en chili med lite mer tuggmotstånd. God att servera med gräddfil och en bit bröd. Du som är mycket hungrig kompletterar med ris.
Tisdag: Bacon och broccoli med ädelostsås går snabbt att slänga ihop på tisdag. Tänk att så få ingredienser kan smaka så gott! Komplettera ev. med pasta.
Onsdag: Dragonkycklingklubbor med gräddig sås blir en fantastiskt god onsdagsmiddag. Servera med potatis, ris eller annat gryn samt en stor sallad.
Torsdag: Fransk löksoppa är förbluffande gott och billigt. Om du inte testat, gör det denna vecka! Löksoppan gratineras i ugnen med bröd och ost.
Fredag: Tacoomelett i ugn blir en twist på den vanliga fredagstacosen. Servera med dina favoritillbehör, t.ex. guacamole. Även perfekt restlunch på lördag!

10 kommentarer

 1. Vilken härlig veckomeny! Jag började med veckomatsedel men har inte fortsatt… kanske får jag ta upp det senare i vår. Och du har helt rätt, visst längtar man till våren, solen och fågelkvittret! :)

  Svara
 2. Ja – löksoppa! Tack för det uppslaget, för det har jag inte gjort på många många år, och det som är så gott!
  Jag längtar också något sjukligt till våren!

  Svara
 3. Låter som en mycket god vecka. Jag måste göra gratinerad löksoppa snart. Har aldrig gjort det själv.
  Din lasagne med ratataouille och fetaost låter grym. Tack för inspirationen!

  Svara
 4. Löksoppan vill jag prova:)
  Har bara gjort löksoppa en gång i mitt liv då var jag 16år och misslyckades,men nu är jag 42år så nu vill jag prova igen ditt läckra recept:)

  Svara

Skriv en kommentar.