Matsedel vecka 28

Äntligen kan vi ha balkongdörrarna öppna här hemma, få in sommarvarm morgonluft och ljudet av vinden mot träden. Ljudet av regn mot taken är förvisso mysigt det också, men börjar bli lite enformigt nu.

Hur har din helg varit? Jag har haft en riktigt bra helg. Jag råkade hamna på matmarknad i Jönköping igår och fick semesterfeeling några veckor för tidigt. Jobbar du också fortfarande? Njuter du till fullo av kvällar och helger så känns det nästan som semester redan nu. Blunda och ta ett djupt andetag. Kan du känna det? Njut inte snart – njut nu! Tjoho!

zucchinikyckling-gratang sallad-skinka-paron

veg-risbiffar-recept rotfrukter-fisk-veckomatsedel fars-salladsblad

Matsedel vecka 28:

Måndag: Senapskyckling med zucchinitäcke kickstartar vi veckan med. Servera med pasta, ris/annat gryn eller bara en god sallad med t.ex. tomater, ärtskott och spenat.
Tisdag: Sallad med grillade päron och ädelost skriver vi in på veckomatsedeln på tisdag och håller tummarna för fint väder så att vi kan grilla päronen över glödande kol.
Onsdag: Risbiffar är biffar eller plättar gjorda av ris (nähä?!) ägg, ost och basilika. Servera med ratatouille och en stor sallad. Lite bönor i salladen mättar extra bra.
Torsdag: Rödspätta och kumminrotfrukter är en smidig rätt där allt lagas på en plåt i ugnen. Servera med en kall sås med dill, citron och avokado. Bra fett och smarrigt värre!
Fredag: Asiatisk färs i salladsblad blir lite som tacos fast ändå inte. Fläskfärsen kryddas med soja, lime, vitlök och chili och ät i salladsblad tillsammans med goda grönsaker.

2 kommentarer

Skriv en kommentar.