Matsedel vecka 26

Vi har haft en väldigt mysig midsommarhelg, även om termometern gärna kunde ha klättrat upp några grader till… Hur har din helg varit? Regnig eller solig? Hemma eller borta? Lugn eller party-party? Berätta!

Vi har grillat hela helgen, så nu känns maten tillagad på spisen nästan lite exotisk och spännande. Tänk, tacos är inte så tokigt ändå. Vegetariska tacos vankas på fredag, men innan dess har vi massa annat gott på veckomatsedeln, som lövbiff, chorizo och falafel. Ja, till och med några picknickvänliga recept, om spisen inte lockar så länge till!

lovbiff-paprikasas falafel-sommar

fyllda-paprikor-chorizo tonfisksallad-veckomatsedel vegetariska-tacos

Matsedel vecka 26:

Måndag: Lövbiff i paprikasås är en snabb sås full av smak. Ät med pasta, ris eller något annat gryn som du gillar. Välj mild eller stark ajvar efter behag – jag gillar den milda.
Tisdag: Falafel med dill och citronyoggi är som helt vanlig falafel fast med sommarkläder! Servera falafeln med en kall citronyoggi, klyftpotatis och en snygg sallad.
Onsdag: Chorizofyllda paprikor med quinoa och fetaost är paprikor fyllda med mättande quinoa, smakrik chorizo och salt fetaost. Servera gärna med en sallad och kall sås.
Torsdag: Tonfisksallad med äpple, russin och dijondressing blir veckans snabba middagstips. Sväng ihop en sallad och ta med på picknicken om vädret tillåter!
Fredag: Vegetariska tacos med linser äter vi på fredag, för inte kan vi grilla varje fredag? Den här tacoröran med röda linser går snabbt och lätt att koka ihop. Kul variation!

6 kommentarer

 1. Här har det varit ömsom regn och ömsom sol, blåser gör det ju nästintill alltid i vår kuststad och har så gjort med råge hela helgen. Midsommarafton blev lugn och stillsam, det lektes lekar och spisades god mat, en kväll helt i vår smak:)
  Veckan låter smaskig,
  vi hoppas den blir bra också!
  Kramar

  Svara
  • Samma som hos oss då – sol och regn om vartannat hela helgen. Jag såg er snygga matjestårta, ni är så himla kreativa! Kan bar föreställa mig tålamodet som krävdes… Kram!

   Svara
 2. Sol blandat med skurar, borta på båt och ganska lugn (med inslag av snaps)! En finfin midsommar helt enkelt! Inte fått överdos av grill… än. Men skulle inte säga nej till en fräsch sallad efter allt tungt…

  Svara
 3. Fick faktiskt lite sol på landet under midsommar men inte var det varmt! Härlig lunch med nubbe och sedan grillning på kvällen. Party, party blev det också :-)

  Blev väldigt sugen på tonfisksallad nu – det var länge sedan och din variant ser jättegod ut!

  Ha en skön sommar!

  Kram!

  Svara
  • Värmen verkar ha varit lite frånvarande i hela landet, trots att solen sken. Nu får sommaren gärna komma tillbaka snart! Låter som att du haft en musig helg ändå. Äkta midsommarfirande sker på landet! :) Kram!

   Svara

Skriv en kommentar.