Matsedel vecka 25

Hej söndag!

Nu är det snart dags för ny vecka igen. Vi har börjat månadshandla (!) och min matplanering om söndagarna består nu för tiden mest av att genomsöka skafferi, kyl och frys och göra en matsedel utifrån det som finns hemma plus lite färskvarukomplettering.

Broccoli och bacon är lätt att ha på lut och blir nästan en hel middag i form av en broccoligratäng. Så här slutet av månaden kan det börja bli lite tomt och ett gäng mackor med diverse godsaker blir en alldeles ypperlig middag.

Men du… Nog om måndag till torsdag. MIDSOMMARAFTON är ju för tusan nu på fredag. Årets bästa högtid efter julafton. Tjoho! Vad ska du göra på midsommarafton?

broccoligratang-recept fisksallad kycklingspett-japanska

midsommar-smorgas-veckomatsedel midsommar-efterratt-tips

Matsedel vecka 25:

Måndag: Broccoligratäng med bacon är ett av bloggens mest populära recept. Inte så svårt att förstå, bacon och broccoli är ju en svårslagen kombo. Tomatsallad är gott till!
Tisdag: Stekt fisk, sommarsallad och mandelkräm blir en enkel och somrig middag. Mandelkräm låter knepigt men så länge du har en mixer är du safe. Mejerifritt!
Onsdag: Yakitori är japanska kycklingspett, här med paprika och purjolök. Kycklingspetten smaksätts med bland annat vitlök, ingefära och vin och serveras med sallad och ris.
Torsdag: Midsommarmackor laddar vi  upp för midsommar med. Mackor med potatis, jordgubbar och annat smarrigt. Krångligare än så behöver middagen inte vara.
Fredag: Krämig jordgubbspaj med vit choklad blir en kanongod efterrätt efter sillen och pärena på fredag. För något annat middagsalternativ finns väl inte på Midsommarafton?!

2 kommentarer

 1. Ohoh, månadshandlar säger du… misstänker att det inte inbegriper era stålhingstar då:)!
  Här blir det knytkalas i vanlig ordning på midsommarafton, ja inte här i vårt kök utan i våra kompisars kök istället. Vi bidrar som vanligt med vår matjessilltårta, utan den blir det ingen midsommar! Grill, gott vin och smarrig efterrätt brukar också stå på menyn, precis som lekar och många skratt:)
  Dom där japanska spetten ska kikas närmre på, låter intressant!

  Svara
  • Haha, nej tyvärr… Så tung last orkar de inte med. Men nu slipper vi köra en gång i veckan och handla, nu kör vi en gång i månaden och tar cykeln för resten :) Så det är bra! Trevlig midsommartradition det där, knytis och trevligt sällskap. Mer behövs inte :)

   Svara

Skriv en kommentar.