Matsedel vecka 24

Efter en helg som i övrigt bestått av studentfirande, hotellsovande och soffslappande, har vi nu kommit till söndagen dit vi sparat alla viktiga sysslor. På schemat står frosta av frysen (nej, vi har inte gjort det än), montera basen till babyskyddet i bilen, plocka undan tvätten, städa, handla och börja packa BB-väskan. Hur mycket vi hinner och orkar får vi se. Blir vädret som det varit resten av helgen så lockar ju utevistelse mer än att städa… 

Första veckomatsedeln för juni startar upp på somrigaste möjliga vis – med en kall soppa med avokado. Ja, onsdagens myntapesto är också väldigt somrig! Och fredagens kycklingpaj går alldeles ypperligt att ta med ut på picknick om vädret tillåter. Gäller ju att passa på, menar jag. Jag älskar picknick – gör du?

kall-avokadosoppa tonfiskbollar-pasta

lammfarsbiffar-veckomatsedel bonsallad kycklingpaj

Matsedel vecka 24:

Måndag: Kall soppa med avokado och gurka startar vi upp veckan med. Äpple ger sötma till soppan. Soppa eller smoothie, kalla det vad du vill! Servera med matiga smörgåsar.
Tisdag: Tonfiskbollar och pasta i tomatsås – för att pasta gillar tomat, tomat gillar kapris och kapris gillar tonfisk. Så enkelt kan det vara ibland. God och billig vardagsmat!
Onsdag: Lammfärsbiffar med myntapestopotatis. Pesto med mynta istället för basilika blir svalkande och kanongod tillsammans med potatisen och lammfärsbiffarna.
Torsdag: Bönsallad med smak av vitlök, basilika och citron går att äta som en hel rätt men är också god till grillad halloumi, kyckling eller bara en burk tonfisk.
Fredag: Kycklingpaj med champinjoner och paprika är en rejäl paj med mycket fyllning. Använd en pajform med höga kanter, till exempel en springform. Servera med en sallad.

4 kommentarer

 1. Ehhh, picknickare är vi inte direkt några, kanske mest för att det är jobbigt att dra med allt ut och hem igen utan bil… eller så kan det bero på att vi är alldeles för bekväm av oss:)
  Men pajen kan vi äta hemma och väldans gärna den där kalla soppan också, kanske till förrätt?
  Hopas dagen blev bra oavsett om den spenderades ute eller inne,
  kramar

  Svara
  • Men det finns väl knappt något mysigare än att packa ner picknicken i cykelkorgen! Men då ska man ju orka sitta på marken också, det kanske inte är så lätt med onda ryggar.

   Dagen spenderades mest inomhus och vi fick massor gjort. Så himla skönt! Utanför regnade det visserligen inte, men vinden tog i ganska rejält…

   Kram, ha en bra vecka nu!

   Svara

Skriv en kommentar.