Matsedel vecka 23

I eftermiddag sätter jag mig på tåget mot Göteborg. Ikväll går jag och bästa vännen på Håkan på Ullevi, det kommer att bli grymt kul! Nationaldagen spenderar jag alltså i Göteborg mestadels, innan jag hoppar på tåget hem igen. Ska du fira nationaldagen?

En riktig go’middag kan väl vara på sin plats i alla fall. Mitt middagstips är en lammfärspasta med ädelost, sååå krämig…

lammfarspasta-veckomatsedel fiskpaket-tomat

kassler-pesto glutenfria-pannkakor indisk-kyckling

Matsedel vecka 23:

Måndag: Lammfärspasta med ädelost firar vi denna lediga dag med, en pastasås laddad med grädde och ädelost som är superkrämig och smakrik.
Tisdag: Fiskpaket med tomat och vitt vin. I fiskpaketen bildas det en god sky av vitt vin och smör som du kan servera till fisken. Ät med kokt potatis, broccoli och haricot verts.
Onsdag: Kassler caprese med pestopotatis, ett snabbt middagstips. Här toppas den kasslern med tomat och mozzarella och gratineras i ugnen.
Torsdag: Glutenfria bovetepannkakor blir perfekt i picknickkorgen om vädret tillåter.  Bovete är näringsrikt och därför ett bra alternativ även om du tål gluten.
Fredag: Tandoorikyckling med ananasraita är fredagens middagstips. Kryddig – men inte särskilt het – kyckling tillsammans med en sötsyrlig ananasraita. Riktigt gott!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.