Matsedel vecka 23

Nu är det dags för mig att masa mig upp ur våningssängen, städa ur stugan och styra kosan hemåt efter en liten pre-baby-vacation på tu man hand i Skåne och på Bornholm. Att jag hunnit tappat greppet om vilken dag i veckan det är ser jag som ett tecken på att semestern har varit lyckad.

Veckans matsedel är fylld med allt från en vegetarisk Flygande Jakob till en allt annat än vegetarisk fläskfilégryta. En favorit som dyker upp mitt i veckan är moussakan, något det var alldeles, alldeles för längesen vi åt. När åt du moussaka sist?

vegetarisk-flygande-jakob grillad-kyckling moussaka

fiskpinnar-veckomatsedel flaskfilegryta

Matsedel vecka 23:

Måndag: Vegetarisk Flygande Jakob blir veckans vegetariska måndagstips. Som en vanlig Flygande Jakob fast med kikärter istället för kyckling. Servera med ris och sallad.
Tisdag: Grillad kyckling som man köper färdiggrillad i affären är ju faktiskt god, men det är mycket godare och fräschare att göra själv. Servera med en stor sallad och kall sås.
Onsdag: Moussaka var det ungefär en miljon år sedan jag åt. Det dags nu, tycker jag! I köttfärssåsen i min moussaka har jag lite kanel – våga prova! Det är verkligen jättegott.
Torsdag: Fiskpinnewrap med ärtmos och tartarsås, frasiga fiskpinnar i tunt libabröd med ärtmos och tartarsås på klassiskt fish’n’chips-vis. Mycket grönt och härligt!
Fredag: Himmelsk fläskfilégryta med champinjoner är gräddig och dekadent. Enkel och vardagslyxig! Servera fläskfilégrytan med klyftpotatis och en stor sallad.

6 kommentarer

 1. Härligt med ”på-tu-man-hand”semester inför vad som komma skall! Vi tyckte det var så roligt att träffa er igår, tack för en kanoners trevlig fikastund. Hoppas att kvällen blev lyckad och att maten smakade bra!
  Kör försiktigt,
  kramar på er

  Svara
  • Tack själva, himla kul att träffa er! Hoppas det gick bra med laxrökningen :) Maten på Bryggeriet var kanon och Daniel var mäkta nöjd med ölen ;) Kram!

   Svara

Skriv en kommentar.