Matsedel vecka 21

Ibland hinner man inte med allt man vill, helt enkelt… Nä, den här veckan har jag velat så mycket mer än vad huvudet orkat med. Många bäckar små blev en alldeles för stor vårflod till slut. Jag fick helt enkelt trycka på pausknappen några dagar: stänga av och ladda batteriet för att kunna starta upp på full speta igen. Pausar man från en del måsten tidigt nog så kan man trycka på play ganska snart igen.

Nu längtar jag dock efter sommaren och det märks i veckans matsedel. Världens fräschaste sommarsoppa, potatissallad och biffar med tomat- och ananassalsa är tre av veckans fem recept.

tomatpasta biffar-ananassalsa vastkustrora

sommarsoppa potatissallad-pepparrot

Matsedel vecka 21:

Måndag: Tomatpasta med getost och valnötter är vardagslyxigt nog för att pigga upp till och med en tung måndag. Snabbt går det också, kan inte bli så mycket bättre va?
Tisdag: Saftiga biffar och tomat- och ananassalsa i pitabröd smakar somrigt och gott. Salsan är gott till de saftiga biffarna i receptet såväl som till grillat.
Onsdag: Västkuströra med avokado och ostchips smakar lillördag men är enklare än enkelt att göra. Bara blanda ihop och njut. Helst utomhus. Mums.
Torsdag: Orange sommarsoppa med sötpotatis och äpple är den perfekta soppan när soppsuget sätter in en varm försommardag. God både kall och varm!
Fredag: Potatissallad med pepparrot, dill och äpple och grillade korvspett är fredagsmysigt! En varning bara: Har du väl gjort hemmagjord potatissallad är du fast.

8 kommentarer

  1. Det är så viktigt att ta sina signaler på allvar, och göra precis som du gjort och bara koppla ner ett tag. Allt för att man inte ska dimpa rakt in i den berömda…
    Skön att du känner dej tillbaka på banan igen och att veckans meny är på plats.
    Hoppas du får en bra vecka,
    kramar

    Svara

Skriv en kommentar.