Matsedel vecka 20

Att 2013 kommit över tonåren och nu är uppe i 20-veckorsåldern är helt jäkla otroligt. Det var ju nyss nyår! Herregud, snön försvann ju för bara någon månad sedan och nu är plötsligt sommaren här. Tydligen. Ja, galet är vad det är!

Här kommer en somrig matsedel med ädel snabbmat, falukorv i ny skepnad och triss i toast på fredag. Veckan bjuder också på sommarfest med jobbet. Hoho!

baconadelostsas falukorvskottar

vegowok cassoulet toast

Matsedel vecka 20:

Måndag: Bacon och broccoli med enkel ädelostsås smakar farligt gott men går blixtsnabbt att göra. Komplettera eventuellt med nykokt pasta.
Tisdag: Falukorvskottar och senapsrostade rotfrukter i ugn blir en kul allt-i-ett-variant med vardagsklassikern falukorv. De roliga kottarna uppskattas av alla!
Onsdag: Vegetarisk nudelwok blir snabb vardagsmat på onsdag. Absolut godast blir woken såklart av färska grönsaker. Fräscht och smidigt!
Torsdag: Snabb, fransk cassoulet med kyckling är perfekt att göra av resterna som brukar samla sig i kylen mot slutet av veckan. Lite kyckling, lite bacon, lite korv…
Fredag: Toastbuffé! Duka upp med god dricka, bröd och hela familjens favoritpålägg så att alla får plocka ihop och grilla sina egna mackor.

8 kommentarer

 1. Usch ja, vi konstaterade just detsamma idag att det redan har sprungit bort 20 veckor på detta året… vart tusan tog dom vägen? Men förmodligen har de fyllts med glada dagar, det är ju då som tiden går fort eller hur?!

  Och angående bananer i maten i Afrika så var det väl inget direkt de hade upplevt. Men som vi kom fram till så var det väl ofta så i gamla recept att när det skulle vara exotiskt så fick det bli bananer eller ananaser man hade i:)

  Ha nu en fin ny vecka och njut ordentligt, (snart är den också slut:))
  Kramar

  Svara
  • Ja, men visst är det så! Det har varit ett bra halvår, det måste vara så :) Exotiska frukter är lika med Afrika, det var väl den enda exotiska kontinenten som gemene man kände till kanske? ;) Ha en fin vecka ni med, kramar!

   Svara

Skriv en kommentar.