Matsedel vecka 2

Nu är 2013 här med besked och de flesta är tillbaka i gängorna efter decembers alla högtidshelger. Med vardagen kommer jobb och mindre tid för att sitta i soffan med handen i aladdinasken och fötterna på bordet. Då kan en matsedel med enkla recept för veckans alla vardagar vara till hjälp, tänkte jag. Helgen lämnar vi fri för diverse tacomys och söndagsstekar.

Vi inleder året med bland annat soppa, fiskburgare och husmansfavoriten raggmunk med fläsk. Varsågod – en enkel matsedel för andra veckan år 2013!

Asiatiska köttbullar i kokosmjölkFiskburgare med pepparrotsdressing

RaggmunkarEnkel ost- och sparrissoppaKokos- och cashewkyckling med spenat

Matsedel vecka 2:

Måndag: Asiatiska köttbullar i kokosmjölk rullar igång veckan. Lite hetta är gott en kall januaridag. Servera gärna de heta köttbullarna med ris och wokade grönsaker.
Tisdag: Fiskburgare med pepparrotssdressing och stekt äpple smakar fräscht och gott på tisdag. Servera i bröd med favoritgrönsakerna. Klyftpotatis passar fint till.
Onsdag: Klassisk raggmunk med fläsk tackar väl knappast någon nej till? Servera gärna raggmunkarna nystekta med fläsk och äppelkompott eller lingon.
Torsdag: Krämig ost- och sparrissoppa. Nästan lika snabb som påssoppan – fast bättre! Billig som attan, dessutom. Servera soppan med en bit gott bröd.
Fredag: Kokos- och cashewkyckling avslutar veckan fint. Cashewnötter och kokos i en krämig sås med kyckling. Ett riktigt höjdarrecept! Vitkålssallad och ris är gott till.

7 kommentarer

 1. En av mina målsättningar när man nu (äntligen) styr upp vardagen igen är att återta mina veckomatsedlar. Allt blir så mycket enklare och roligare kring vardagsmaten. Och billigare! Ska se till att lägga en stund på att planera in kommande vecka ikväll. Raggmunk blev jag väldigt sugen på och jag tror att Mannen nämnde det för några veckor sen att det vore gott…

  Ha en fin söndagskväll, med eller utan stek!

  Svara
  • Det är ju så skönt att ha en färdig matsedel för veckan! Älskar det! Slippa fundera och handla efter jobbet… Bara komma hem och börja laga mat :) Det är väl en vanesak att planera så, men när du kommit in i det så är det svårt att sluta. Inte bara för pengarna och tiden man sparar!

   Lycka till med planeringen! Kom ihåg att raggmunkar aldrig är fel ;)

   Svara
 2. Veckomeny är verkligen så himla bra, vår sitter planerad och klar på köksväggen och det är så skönt att ha koll på läget. Sen finns det ju alltid lite utrymme för förändringar men det blir oftast som vi bestämt ändå. Känns som det är så bra för att undvika både stress och sista-minuten-shopping som har en tendens att bli lite kostsamt… Fast helgen lämnar vi också alltid öppen, man vet aldrig var man hamnar då:)

  Soppa börjar vår vecka, ett recept som vi hittat hos Jamie och som vi hoppas blir lika gott som det verkar.

  Ha en riktigt bra vecka nu,
  kram

  Svara
  • Visst är det härligt, jag älskar att planera matsedlar. Sen kan man ju improvisera lite varefter veckan går, med det man har hemma. Ser fram emot att se recensionen på Jamies soppa hos er i veckan! :)

   Trevlig vecka! :)

   Svara

Skriv en kommentar.