Matsedel vecka 2

Jag blir så himla glad för att ni är så många som letar efter recept på vardagsmat och lite nya middagstips såhär efter årsskiftet! Ni nya läsare kan väl slänga iväg ett hej i kommentarsfältet och berätta hur ni hittade hit. Roligt också att ni är så många som håller med mig om det jag skrev i fredags.

Nu väntar en riktig arbetsvecka med fem dagar på jobbet och full bemanning på arbetsplatserna runtom i landet. En vanlig vecka för de flesta och så även för oss – förutom att vår lilla bebis (okej då, hon är väl ingen bebis längre) ska börja skolas in på förskolan. Spännande och läskigt på samma gång.

Matsedel vecka 2:

Måndag: Morotsbiffar med halloumi. Vegetariska biffar! Ät tillsammans med grönsaker och kall sås i bröd eller med ris och sås eller… Ja, eller till vad helst du annars skulle servera till färsbiffar. Gott!
Tisdag: Torsk med äggsås och potatis. En riktig klassiker. Helt ärligt, hur gott låter det med torsk och äggsås? Jag vet inte, men gott är det. Maträtter blir ju inte klassiker utan anledning.
Onsdag: Kyckling pot au feu, eller kycklinggryta med rotfrukter helt enkelt. Värmande mat kan vi ju behöva, nu när vintern äntligen bestämt sig för att komma. Med senapskräm till. Mmm.
Torsdag: Cashewpasta med curry ger en ny dimension till krämig pasta. Grönsaker, pasta och nötter ger tillsammans en helt vegansk och väldigt god pastamiddag.
Fredag: Hemmagjorda hamburgare med bacon, ost, hamburgerdressing med rökt paprika, rödlök… Aaaalltså. Vem kan inte gilla det här? Bonus: Tips på hur du gör burgaren riktigt saftig!

12 kommentarer

 1. Hej,
  av en slump kom jag till din blogg när jag sökte på enkla vardagsrätter. Blev direkt inspirerad och har redan lagat flera av dina recept – alla jättegoda!
  Ska bli roligt att följa dig och laga din mat. Nu kommer vardagspusslet bli enklare. Tack.

  Svara
 2. Hej! I förra veckan hade jag fullständig idétorka då jag skulle skriva veckans matsedel. Googlade veckomatsedel o kom till din blogg! Hittade så många nya enkla vardagsrätter som lät goda. 3 st skall provas redan nästa vecka! I fre gjorde jag torskrygg med din dillgremolata, så god! Absolut en ny favorit! Tack för inspo!

  Svara
 3. Jag gjorde precis likadant, sökte inspiration för bra vardagsmat med lite guldkant, jättefin blogg och vi har redan provat ett par rätter som har varit väldigt goda! Tack för dina tips!

  Svara
 4. Jag konstaterar att hur mycket receptböcker jag än har plus hela Internet, landar jag hela tiden på Din sida. Du har så bra maträtter, inspirerande och varierande. Jag har två önskningar; skulle vilja se Din tio-i-topp-favoriter bland Dina egna recept och så skulle jag gärna se att Du vid tillfälle hade specialfokus på grönsaker som tillbehör. Inte vegetarisk mat, men tips på ”sallader” som också kan gillas av barn. Jag har kört fast lite där! Du måste snart göra Din egen bok. Det vore underbart att ha den på köksbänken!

  Svara
  • Alltså Karin! Jag blir alldeles rörd. Vilken komplimang du levererar! 10-i-topp tar jag åt mig, sallader till tillbehör till maten kommer (jag har haft det innan men kommit av banan, det kommer i veckan igen!) och en egen bok ska jag förmedla vidare till de som avgör ;)

   Svara
 5. Tack för en bra blogg Sara! Hittade den för några månader sedan när jag googlade vardagsrecept och nu är vi trogna följare av din veckomatsedel. Skönt att du underlättar och smaksätter vardagen! Vi har lagat speciellt dina vegetariska och fiskrätter flera gånger redan. Imponerad över att du hinner med att blogga som arbetande mamma! Härliga bilder också. Hälsningar från en barnfamilj i Köpenhamn

  Svara

Skriv en kommentar.