Matsedel vecka 2

På något magiskt vis kommer ju alltid den där vardagen tillbaka efter ledigheten och sista söndagen innan den där första arbetsdagen på länge brukar kännas så tung, så tung. Men sen kommer måndagen och arbetsdagen går precis lika bra som vanligt. Ja, nu jobbar jag ju visserligen 24/7 eftersom jag är mammaledig, men jag vet hur det brukar vara.

Och om måndagen ändå känns lite tung, så brukar det åtminstone funka på mig att planera en riktigt god middag att äta måndag kväll!

mandelfisk avokadopasta-veckomatsedel currysoppa

potatisbullar chutneykotletter

Matsedel vecka 2:

Måndag: Mandelfisk, en lättlagad gratäng med generöst med dill, torsk, citron, crème fraiche och knaprig mandel. Vi åt den med potatismos och en rejäl näve gröna ärter.
Tisdag: Avokadopasta är precis så krämigt som det låter. Smaksnäll eller stark beroende på hur du vill ha den. Snabbt och enkelt att laga hur som helst!
Onsdag: Currysoppa med hönsfrikadeller jagar bort vilken förkylning som helst. Om du inte hittar hönsfärs går kyckling- eller fläskfärs också bra. Riktigt gott och färgglatt!
Torsdag: Potatisbullar är husmanskost som får ett ja tack och ett ivrigt nickande med huvudet av mig. En stor klick lingonsylt, rivna morötter och stekt fläsk är gott till.
Fredag: Chutneykotletter är sött, lite hett och så in i bängen gott! De här fläskkotletterna glaseras i chutney som sedan ger god smak till en ytterst enkel gräddsås. Ät med ris.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar.