Matsedel vecka 2

Jag vill bara börja med att tacka och bocka för alla glada hejarop gällande utbildningen – det känns kanonkul att ni allihop är lika peppade på det här som jag! Nu följer några (nästan) vanliga veckor innan plugg och efter en jul- och nyårshelg som varit den längsta i mannaminne. Helger är fint, men vardagen har sin charm den också. Inte sant?

Den här nästan alldeles vanliga veckan bjuder på middagar i form av torsk inlindad i gris, en gräddig soppa på säsongens tåliga frukter och en lätt currygryta som passar såhär i dieternas januari.

Men först – innan eventuella dieter tar vid – tar vi en stor bit tårta och firar systeryster på födelsedagen. Hipp hipp hurra för Jessie ida’!

middagstips-fisk-bacon pepperonipaj-matsedel

soppa-rotfrukter kyckling-blomkal-curry burgare-a-la-lindstrom

Matsedel vecka 2:

Måndag: Baconlindad torsk och örtig potatissallad smakar lite sommar – inte helt tokigt i januari. Genom att baconlinda torsken kanske du kan locka även fiskratare att äta.
Tisdag: Pepperonipaj med paprika är en smakrik paj med pepperonikorv. Till den kraftiga korven smakar söt paprika gott. God och mättande middagspaj.
Onsdag: Rotfruktssoppa med gott om grädde som gör den här soppan härligt krämig. Billigt middagstips med soppa på blandade rotfrukter som rotselleri och morot.
Torsdag: Enkel currygryta med kyckling och blomkål är en allt-i-ett-gryta med kyckling och blomkål i en lätt sås med yoghurt och curry. Potatis, pasta eller ris behövs inte.
Fredag: Burgare à la Lindström, en biff à la Lindström med rödbetor och kapris i hamburgerversion! Servera med dressing och grönsaker i bröd. Klyftpotatis är gott till.

10 kommentarer

  1. Grattis till utbildningen sent omsider :-) Låter jättespännande och det märks att inriktningen passar dig – lycka till!

    Tycker också att det ska bli skönt med vardag och rutiner. Speciellt som man har fått frossa i lediga dagar och dekadens så mycket som de här helgerna. Och det är inte över ännu :-)

    Mycket goda tips du bjuder på, jag har börjat kolla i receptböcker för att få igång inspirationen till vardagsmaten men hittar ju en hel del här. Pajen låter jättegod och fisk ska jag ju äta mer av, gärna med bacon :-) Biff Lindström gjorde vi igår och har två rejäla biffar kvar som hamnade i frysen. Perfekt tips att servera dem som burgare – så får det bli när de tas ur frysen igen!

    Njut av det sista av helgen så njuter vi av vardagen sen!

    Svara

Skriv en kommentar.